El grup de Convergència i Unió (CiU) de Sils, en aquests moments a l'oposició i liderat per Francesc Anoro, assegura que la moció de censura a l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), es justifica perquè "s'ha arribat a un clima de tensió en els últims plens que ja ha arribat a ser kafkià", afirma Anoro.

Tot i això, el cap de llista de CiU reconeix que ICV i AMS -les altres dues forces que se sumen a la moció- són els grups que han fet una oposició més punyent durant els darrers mesos i que CiU "ha intentat entrendre's amb el govern", però ha arribat un moment, remarca, que "cal trobar una tranquil·litat i una majoria estable" al municipi.

Malgrat tenir clar que la moció de censura es presentarà, els tres cap de llista del futur tripartit (ICV-AMS-CiU) de Sils deixen clar que encara "cal tancar alguns aspectes del pacte", afirma el regidor d'ICV, Albert Miralles. Antoni Tello, cap de llista d'AMS, assegura, però, que "la intenció és deixar-ho tot llest per poder començar a governar el setembre". Per tant, això significa, com explicava Anoro que "anant bé, quan s'hagi signat el pacte, cap a mitjans d'agost, es produirà la moció de censura" a l'Ajuntament de Sils.

Dels punts de l'acord, l'únic que ha trascendit per ara, és que l'alcaldia quedarà en mans del grup de CiU, és a dir, del convergent Francesc Anoro, que fa més de vint anys que està al consistori silenc.

Per altra banda, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), assegurava ahir sorprès que s'havia assabtentat de la notícia a través del Diari de Girona i que no sabia "si han concretat alguna cosa entre ells", i va explicar que, per ell, "aquest tripartit és un puzle mal fet, on hi ha molts interessos en cadascun dels grups". Nogué també va manifestar que "el govern funciona millor ara en en minoria i que a l'oposició això és el que els sap greu".

Anoro, el futur alcalde

Els tres grups de l'oposició coincideixen a manifestar els motius pels quals han arribat a asseure's en una taula i preparar un acord -que se signarà en breu- i que propiciarà una moció de censura al govern d'IdS: en primer lloc, manifesten que un dels punts que els ha fet prendre aquesta decisió és que "no s'informa per part del govern" i en segon, el tema del POUM, un planejament que "s'ha presentat a veïns i no se'ns deixa participar en les reunions", puntualitzava el portaveu d'AMS.

A tot això se li suma la tensió entre govern i oposició dels darrers moments, que ha propiciat, assegura Miralles, "una falta de dinamisme i que moltes coses estiguin aturades". L'alcalde, per la seva banda, afirma que sobre el POUM "se'ls ha facilitat tota la informació i que tots els grups callen i s'han tancat en banda"

Finalment, el convergent Anoro ressalta també que "potser en un principi el poble no entendrà el perquè de la moció de censura", però afirma que "darrera de tot hi ha només la preocupació pel poble", que compta amb el vistiplau de la cúpula de la federació nacionalista de CiU, afegeix.