La Mancomunitat del Servei té previst difondre durant els mesos d'agost i setembre un espot publicitari informatiu sobre el mosquit tigre, així com les actuacions preventives necessàries i pertinents a realitzar en aquelles poblacions on s'ha detectat l'existència de larves i mosquits adults. Des del Servei de Control del Mosquit de la Badia i del Baix Ter es vol sensibilitzar la població de la importància de la prevenció respecte aquest insecte per tal d'optimitzar la feina i només haver de recòrrer a tractaments químics com a "útima solució", va explicar el director del Servei, Eduard Marquès.

L'espot, que fa tot just una setmana que es va acabar de rodar, es difondrà durant aquests mesos d'estiu per tal d'aconseguir que la campanya sigui més efectiva. Segons Marquès "cal aprofitar aquesta època d'estiu per parlar-ne, perquè és quan les segones residències estan ocupades", i així el missatge arriba a la totalitat dels habitants d'aquella localitat per tal que actuïn correctament durant les seves vacances i, alhora, deixin "les seves llars en condicions per tal d'evitar la proliferació del mosquit", va concretar. En els propers dies s'acabaran de concretar els mitjans a través dels quals es difon l'espot. En un principi, la idea és que es pugui veure a través de sales de cinema i de les televisions locals de les poblacions afectades.

De fet, aquesta actuació se suma al conjunt d'activitats que el Servei de Control està duent a terme en els municipis de la Mancomunitat on s'ha detectat la presència d'aquest insecte. Fins ara, a banda de repartir fulletons (10.000 de la Mancomunitat i 20.000 de la Generalitat) on s'explica en paper el que cal fer respecte el mosquit tigre, també s'han dut a terme durant aquest curs escolar un programa educatiu als centres de primària.

Amb aquesta campanya educativa escolar s'ha aconseguit transmetre els coneixements pertinents a un total de 7.000 famílies de les 300 escoles de Girona, ja que des de la Mancomunitat es considera que els nens són uns bons vehicles de transmissió del missatge cap a les seves famílies. Altres accions que s'han dut a terme i que es desenvolupen periòdicament són xerrades a jubilats durant el període primaveral.

Cal fer referència al fet que el programa de prevenció i control que realitza el Servei de Control del Mosquit de la Badia i del Baix Ter sota conveni amb l'ens públic del Dipsalut a Girona, és l'únic que es fa a tot Catalunya. I, per completar l'actuació estival, a banda de l'espot, també es repartiran durant els propers dos mesos un total de 5.000 fulletons informatius més entre els veïns de les zones amb focus, que estan escrit en sis idiomes (català, castellà, anglès, francès, alemany i àrab) per tal que sigui comprès per la majoria dels seus receptors.