Veïns de Lloret Residencial asseguren que des de dissabte no tenen aigua de boca a casa seva i que la situació "és una vergonya i la culpa la té la companyia d'aigües", afirmava ahir el president de la Junta de Compensació, Rafael Forné. A més, aquest assegura que és un problema i que no és el primer cop que passa en els últims anys i es lamenta que "nosaltres paguem per l'aigua i ells diuen que porten cisternes i en canvi, no pugen aigua a les cases", afirma Forné.

Un altre veí, Emili Marqués, explicava alarmat que ara la recepció de l'aigua de xarxa per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar no és el problema sinó que el que es demana és "tenir aigua" i "poder-nos dutxar". I a més, Marqués relatava que "la gent està histèrica fins al punt que uns volen portar el tema als jutjats, recollir firmes", entre d'altres. Durant el cap de setmana, en el moment que hi ha més gent en aquesta urbanització, afirma el veí, "la gent omplia garrafes a la font d'aigua no potable i d'embotellada no n'hi havia perquè era festa ".

Per tot això, els dos veïns asseguren haver intentat parlar amb la companyia subministradora, Rec Madral, i que "l'únic que es diu és que porten aigua en cisternes".

Des de la companyia d'aigües, per la selva banda, asseguren que porten 21 anys prestant el servei d'aigua potable a Lloret Residencial i que s'ha estat fent "esforços de noves captacions, nous dipòsits per tal de millorar el servei i dotar-lo de la capacitat d'aigua suficient", afirma el responsable dels Serveis Tècnics, Marc Mallart en un comunicat.

Augmentar el cabal

Aquest també, explica que s'ha demanat fer un nou dipòsit a Caldes de Malavella però que segueix els seus tràmits administratius i que, a més, fa nou mesos es va demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) permís per connectar la xarxa de 33 km des de Caldes amb la canonada que va del Pasteral a la Costa Brava. Un punt que segons l'empresa permetria augmentar el cabal i, per tant, dotar de millor servei la urbanització, però afirmen, també es troba encallat administrativament.

Per tot això, Mallart diu que espera que s'accelerin els tràmits i asseguren que les cisternes que es porten fins a la urbanització són per poder apujar els nivells dels dipòsits. També asseguren que el baix nivell d'aigua es deu a problemes amb el baix nivell freàtic.