L'aeroport de Girona "estrenarà" la propera setmana l'ampliació de la plataforma per a l'estacionament d'aeronaus. Aquesta plataforma es troba situada en l'espai que des de 1967 i durant 40 anys havia ocupat l'antiga terminal de passatgers, que va ser enderrocada durant el mes de setembre de l'any 2007. L'actual nou equipament per a "l'aparcament" d'avions es troba sota la torre de control.

Dimarts la tarda els operaris estaven retirant la tanca i netejant la zona d'obres, treballs que van seguir ahir durat tot el dia, malgrat que a la nit de dimarts ja hi havia algun avió estacionat, esperant carregar els seus passatgers.

La setmana passada, una empresa de senyalització va estar pintant les guies d'estacionament d'avions i les noves torres d'il·luminació ja fa setmanes que funcionen al 100 per cent. S'espera que dins dels propers dies l'ampliacio de la plataforma funcioni a ple rendiment.

Punt d'atracció

Aquest nou equipament aeroportuari, encara no obert oficialment, s'ha convertit ja en un punt d'atracció dels passatgers i curiosos que visiten l'aeroport, atès que des de l'aparcament mecano es pot veure bé com han quedat les 3 noves posicions per a avions comercials i l'anar i venir de vehicles d'avituallament.

Amb tota seguretat el "mecano" es convertirà en un veritable mirador per a la gent (petits i grans) que des d'ara podran contemplar de ben a prop els avions que seran atesos en aquest nou sector de la plataforma.

Nou quiosc de revistes

D'altra banda des de fa unes setmanes també funciona dins de l'edifici de la terminal de Vilobí d'Onyar un nou quiosc on es venen revistes i diaris, així com llibres i altres objectes de regal.

Aquest establiment ja havia estat llargament demanat des de fa uns tres anys per a tots aquells viatgers dels vols de baix cost o xàrter, que es veien impossibilitats de poder comprar alguna cosa per llegir durant les llargues esperes dels embarcaments.

També possiblement durant les properes setmanes entrin ja en ple funcionament les escales mecaniques que s'han construit precissament davant mateix del quiosc i que porten a la primera planta de la terminal, lloc on es fa l'embarcament dels passatgers en trànsit de vols.