Lloret de Mar va celebrar un ple extraordinari dimecres al migdia on com a únic punt hi havia el conveni del personal municipal per als propers quatre anys. Aquesta ple va ser del tot plàcid, ja que es va aprovar per unanimitat però quan estava apunt d'acabar-se, tal com informava ahir Nova Ràdio Lloret, els socialistes van presentar una esmena demanant que els treballadors puguessin cobrar les hores extres que s'han fet ara per la Festa de Santa Cristina i com que ja havia passat la festivitat i s'aprovava ahir, que es pagués en caràcter retroactiu.

Davant d'aquesta proposta, l'alcalde, Xavier Crespo (CiU) ho va trobar bé però sempre que es pugui fer jurídicament. En canvi, arran de la proposta del PSC, l'edil de Recursos Humans, Ignasi Riera (CiU) va afirmar que aquell no era el moment per proposar una esmena i va afirmar que els socialistes van ser qui han retardat la seva aprovació, ja que la intenció era presentar el conveni el passat ple i que si s'hagués aprovat ara, els treballadors podrien cobrar les hores extres per Santa Cristina sota el nou acord. Riera va acusar directament els socialistes i va dir-los que "ja ho va comentar un representant sindical que a vostès, la O de obreros els ha caigut del nom del partit".

Aquest fet va provocar que el regidor Gregori Elorza, del partit socialista de Lloret, abandonés el ple i posteriorment, en declaracions a la ràdio local de Lloret va afirmar dirigint-se al regidor "que em digui que m'ha caigut la O, és indginant, per nosaltres el més important és defensar els treballadors i és indignant que se'ns tracti d'aquesta manera i més quan el ple ha anat molt bé".

La reacció dels sindicats

Pel que fa als sindicats, des de la UGT, Herminia Marco va definir el conveni com "dur de negociar i amb poques novetats", entre aquestes hi ha l'adequació noves lleis d'igualtat i conciliació de la vida familiar, i "alguna petita millora, l'augment de les hores extres i poca cosa més". Per ella és "continuista, de mínims, però estem contents de la unanimitat"

Per Melchor Navarrete, del sindicat CCOO és un "mal conveni, de mínims i signat el fals" i que "durà problemes de pau social dins de l'Ajuntament perquè no es resolen els que hi ha". Tot i això, CCOO va aprovar-lo, segons ell, perquè els delegats "volen plegar".