Els resultats de l'anàlisi de les aigües litorals que desenvolupa setmanalment l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han indicat que el 98,8% de les platges (242 punts de control) presenta una qualitat sanitària excel·lent i 3 punts de control han presentat una qualitat bona, fet que representa el 1,2% de les platges. Cap platja no ha obtingut la categoria de deficient. Pel que fa als resultats de les zones de bany interior, les 12 zones que es controlen han obtingut la qualitat d'"excel·lent".

Aquest període, segons l'ACA, comprès entre el 22 i el 28 de juliol, s'ha caracteritzat pel cel serè i ha estat palesa la xafogor de l'estiu. Tanmateix, durant aquest període, la detecció de meduses a la línia de costa ha estat molt esporàdica.

A les zones de bany, tan sols el dia 25 de juliol es van detectar exemplars de l'espècie Pelagia noctiluca (urticant i de nom comú: medusa luminescent) a dues platges de Palafrugell: de Tamariu i Port Bo i el dia 28 varen arribar exemplars de l'espècie Porpita porpita (poc urticant i no observada fins ara a les platges catalanes) a la platja de l'Estartit a Torroella de Montgrí.

Meduses lluny de la costa

Fora de les zones de bany s' han detectat exemplars aïllats de l'espècie Rhizostoma pulmo (urticant i de nom comú: born blau) davant la costa dels municipis de Sant Feliu de Guíxols, Badalona, Barcelona, Calafell i Mont-roig del Camp. Les 44 embarcacions han recollit en el conjunt del litoral català un total de 43 metres cúbics de sòlids flotants a l'aigua. El 66% d'aquest volum correspon a sòlids.