Ahir van començar els treballs per acotar la platja de s'Abanell de s'Abanell, en concret a la zona de la roca de Sa Palomera, per preparar-ho tot per l'arribada de la draga que començarà aquest dilluns a regenerar la platja blanenca. En concret, s'extreurà arena d'una zona propera al port d'Arenys de Mar (Maresme) i servirà per reomplir la zona de platja que es va endur la forta llevantada de Sant Esteve de l'any passat.

En concret, ahir, empleats de la Direcció General de Costes van començar a treballar i a portar els tubs per on passaran els metres cúbics d'arena del Maresme. L'activitat de la draga comença a ser habitual a Blanes i enguany aportarà més sorra que l'any passat: seran 250.000 metres cúbics de sorra però en plena temporada turística; ja que així expressament ho ha demanat tant l'Ajuntament com el sector de l'Hostaleria, que es veuen afectats.

Les crítiques per manca de sorra s'han notat aquest any els dies de Focs, ja que amb la platja petita hi ha cabut menys gent. De tota manera, d'aquí uns dies això quedarà oblidat, perquè els turistes podran tornar a gaudir d'aquesta platja blanenca que té una extensió de més d'un quilòmetre de llargada.

Tot i la solució temporal a la platja, caldrà encara refer el passeig, però l'Ajuntament encara està pendent de rebre el projecte definitiu per part de la Direcció General de Costes de Madrid.