L'Audiència Nacional finalment ha desestimat l'últim recurs contenciós administratiu interposat per l'Ajuntament de Blanes contra el traçat de la futura A-2 (actual N-II) al seu pas pel municipi. En concret, el consistori reclamava que aquesta autovia no afectés el paratge del Vilar i que, per tant, se n'allunyés i es construís en ?terrenys de la població veïna de Tordera (Maresme).

Amb aquesta sentència en contra l'Ajuntament, Blanes ja ha perdut els tres contenciosos administratius interposats contra l'aprovació de l'estudi informatiu el desdoblament de la N-II al tram que va de Tordera a Maçanet de la Selva. En els anteriors, l'Ajuntament assegurava que abans d'aprovar-se l'estudi no s'hi havia inclòs l'estudi d'impacte ambiental i en l'altre, es reclamava que no es comencessin les obres de la futura A-2 en aquest tram fins que els dos recursos judicials no ?s'haguessin resolt.

Amb tot, però, cal recordar que el projecte d'aquest tram ja està aprovat definitivament i que es preveu que les obres es comencin a principis de l'any vinent. I pel que fa al tram que transcorre per Blanes, tal i com explicar l'alcalde, Josep Trias (CiU) al seu dia, finalment es construirà a uns 500 metres del paratge blanenc de Vilar.