Blanes ha notat aquesta Festa Major, més que mai, la manca de sorra. De dia, cal tenir sorra perquè vilatants i visitants puguin prendre el sol i banyar-se tranquil·lament. Aquest any, la situació és complicada perquè la regeneració promesa reiteradament encara no s'ha concretat. La darrera promesa és per aquesta primera setmana d'agost.

Durant la Festa Major és el moment de l'any en què hi ha més persones al poble i l'espai ha estat molt reduït, tant a s'Abanell com a la platja central, zona afectada pels darrers temporals. Els dies de focs, la sorra també es primordial a les nits per poder acollir els milers de persones que arriben al municipi amb ganes de veure un gran espectacle pirotècnic.. La gent, normalment, ja té molts problemes per aparcar el cotxe. No és qüestió que després de caminar una bona estona, a vegades carregats amb cadires, neveres i altres elements per passar la nit, tinguin problemes per poder accedir a la platja.

Els altres anys es podia accedir a la sorra cinc minuts abans de començar (22h30). Aquest any, amb una platja molt més estreta, a les deu ja hi havia problemes per manca d'espai.

Tot el poble espera la regeneració promesa per acabar de passar l'estiu però, sobretot, per raons de seguretat. M'explico. Amb l'actual platja, a la primera llevantada, les onades començarien a picar al passeig i tornarien els greus problemes que tots coneixem. Per tant, millor tenir sorra encara que sigui al mes d'agost, almenys, per reforçar la seguretat de la franja costanera.

Ara tot depèn de Madrid, allà mai tenen problemes d'aquests però són els encarregats de solucionar-los, i les dragues també ens arriben de lluny, Dinamarca o Holanda. Els 250.000 metres cúbics arribaran de la zona d'Arenys de Mar, un indret on els pescadors ja estan molt i molt preocupats perquè aquestes darreres setmanes s'ha extret sorra per regenerar les platges del Maresme.

La pregunta del milió és: el projecte de nou passeig solucionarà tots els problemes? Algú s'atrevirà a dir que sí. Jo, ho dubto.