L'arquitecte Isidre Costa, de Puigcerdà, militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de fa uns quatre anys i membre de l'executiva local a la capital de la Cerdanya, va ser escollit recentment per presidir l'executiva comarcal d'ERC a la Cerdanya, en substitució del dimissionari Xavier Porta (arquitecte i alcalde de Bellver de Cerdanya). Costa va ser escollit a l'última executiva comarcal del partit, però no va ser fins la setmana passada que va assumir el càrrec de manera oficial, després de fer-ne les pertinents notificacions als màxims òrgans del partit.

Val a dir que Costa també va ser escollit, fa pocs dies, coordinador de la gestora de la nova associació Reagrupament.cat, entitat que impulsa i promou l'exalcalde de Puigcerdà i exconseller de Governació de la Generalitat, Joan Carretero. El dia 8 d'agost hi haurà la presentació oficial de l'associació en un acte al centre cívic de Bellver de Cerdanya.

Sense resposta

La direcció nacional del partit republicà va evitar pronunciar-se sobre el cas concret del nou president de l'executiva comarcal a la Cerdanya, Isidre Costa, pel fet que sigui alhora coordinador de la gestora de Reagrupament.cat a la comarca pirinenca.

Alhora, però, des de la direcció de la formació que lidera Joan Puigcercós s'ha admès que els militants d'ERC han rebut la resolució de la Comissió de Garanties del partit que en data de 8 de juliol especifica que el fet de mantenir doble militància "o afiliació a Esquerra i a l'Associació Cultural Reagrupament, o en altres entitats" és una situació "d'incompatibilitat estatutària".

Costa, des del primer moment, va expressar la seva voluntat de "sumar esforços" i d'entrada ha volgut evitar fer pronunciaments sobre aquesta condició i la de coordinador a Reagrupament.cat.

El nou president d'ERC a la Cerdanya va reconèixer la situació "complicada" que viu actualment el partit i que la seva obsessió és establir ponts de diàleg entre les parts enfrontades en el si de la formació. Costa voldria recuperar a la Cerdanya la unitat de la militància que hi havia fa un temps enrere, tot i que en coneix les dificultats. Costa no va amagar que, en els últims dies, el partit ha patit una reducció de militants.