Aquest dimarts, els marxants que paren el mercat setmanal a Lloret de Mar van allargar la seva activitat fins a la tarda, un fet inèdit al poble, ja que només fan mercat als matins fins a dos quarts de dues de la tarda. Aquest fet va provocar que els botiguers de l'Associació de Comerciants de Lloret posessin el crit d'alerta i es molestessin per aquest canvi en l'activitat, explica el president de l'entitat dels comerciants, Francesc Alsina.

Per ell, aquest fet incompleix l'ordenança municipal que regula el mercat dels dimarts -fixant un horari de matins- i alhora "és un greuge pels comerciants del poble", ja que durant les hores de més que s'hauria allargat l'activitat, els comerços del centre de Lloret de Mar haurien perdut diners en tenir menys clientela.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines, Josep Maria Vergés, assegura que no era la intenció del seu col·lectiu que els botiguers del centre s'empipessin i va explicar per què es va celebrar aquest mercat més llarg: perquè el Gremi de Marxants de Girona i Comarques -una altra entitat- havia fet "una fira al poble fa uns dies" sense comptar amb la seva participació i també "perquè hem perdut dos quilòmetres amb la nova ubicació del mercat a la zona del Rieral de Lloret i, per tant, va ser com un fet compensatori".

El president dels botiguers, en canvi, considera que els marxants van vulnerar l'ordenança municipal, que els obliga a tancar a una hora concreta i per tant, va afirmar, "el dia que volguem nosaltres també ens ho podríem passar per sobre i tancar molt més tard".

A més, el representant dels marxants va afirmar que "potser hauria d'haver trucat al president dels botiguers" i va proposar que aquest mercat més llarg es pugui fer a Lloret, per exemple un cop al mes, per poder "adaptar-nos en horaris i com a dia compensatori". Va avançar que vol reunir-se amb els botiguers de Lloret per poder actuar junts en un futur, perquè no són competència, segons Vergés.

Finalment, Francesc Alsina va explicar que, quan van saber la intenció dels marxants, es van reunir el dilluns amb l'alcalde, Xavier Crespo (CiU), i que aquest els va assegurar que "la situació no es tornarà a repetir" i, per tant, pel president dels comerciants de Lloret "la discussió es pot donar per tancada", si no es torna a repetir.

Aquest diari, en tancar l'edició d'avui, va intentar localitzar el regidor de Comerç de Lloret , Víctor Llasera (CiU), però va ser impossible.