La gent d'EUiA-ICV fem política amb el cervell i no amb el cor. Per això contestem l'article del senyor Lillo (article mereixedor de formar part del llibre Historia Universal de la Infàmia de Jorge Luis Borges) amb arguments i no amb insults.

La gent d'EUiA-ICV ens hem marcat com a objectiu polític la defensa del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. I ja tothom sap que una manera concreta de disminuir l'emissió de gasos contaminats a l'atmosfera és fer la recollida selectiva de les escombraries.

Per això quan l'Argemír González i la resta de la gent d'EUiA-ICV de Blanes vam descobrir que el senyor Lillo s'havia carregat, d'amagat "amb nocturnitat i traïdoria" el sistema de recollida selectiva de la fracció orgànica, vam decidir ràpidament que no ens quedaríem de braços plegats.

Sistema que amb tant d'esforços econòmics, tècnics i polítics havíem implantat al nostre municipi l'anterior mandat, en compliment de les directives i lleis europees i estatals sobre aquest tema. Per això vam decidir denunciar aquesta situació.

No només l'atemptat ecològic que suposa suprimir la recollida selectiva, sinó també l'engany que suposa per a la ciutadania separar la brossa a casa seva per després veure com es barreja al camió de les escombraries.

I com que sabem com les gasta la gent que governa aquest poble, vam gravar-ho en vídeo i el vam penjar-ho al YouTube (brossa Blanes) per tal que no en quedés cap dubte. Doncs encara té el senyor Lillo el cinisme de dir que som uns mentiders.

Malgrat els insults i calúmnies que el senyor Lillo llança sobre el nostre company i, per extensió, a la gent d'EUiA-ICV de Blanes, estem contents perquè hem obligat aquest govern municipal a fer marxa enrere.

Però per culpa del senyor Lillo la credibilitat del sistema està malmesa i no tenim clar com es podrà recollir diàriament la brossa orgànica i el rebuig i no incrementar costos econòmics o deixar de fer altres serveis.

Per això demanem públicament al regidor de Medi Ambient que convoqui el Consell Municipal de Medi Ambient per tal de buscar entre tots, polítics i ciutadans, la millor manera de recuperar la credibilitat del sistema i la manera més eficient de fer la recollida selectiva.

I ja posats, demanem al senyor Lillo que tregui del calaix l'Agenda XXI que l'anterior equip de govern va redactar, aprovada per unanimitat del Plenari, i que comenci a aplicar-la, no pel nostre capritx sinó pel bé de Blanes i del nostre medi ambient.