El president del PPC de Girona i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Enric Millo, considera que les dades d'atur del mes de juliol segueixen indicant la situació "d'autèntica emergència social" en la que estan immerses les comarques gironines i Catalunya i, per tant, que cal prendre mesures urgents que ens ajudin a superar-la de manera efectiva.

El representant popular indica que els anunciats "brots verds" que alguns veien fa uns mesos, a Catalunya no han arribat ni han sortit i aquest mes de juliol ens indica que aquells que creien que el fre moderat dels últims mesos era el principi d'un canvi de tendència i, per tant, que no calia fer res més estaven equivocats i que sí que cal seguir fent, i molt".

Millo recorda que si s'analitzen les dades en termes interanuals "la situació encara és més preocupant" perquè l'increment de l'atur a les comarques de Girona aquest últim any ha estat d'un 57,68 %, fet que suposa ser la segona demarcació catalana on més ha augmentat l'atur durant l'últim any. Actualment a la província hi ha 43.336 persones aturades, i al parer de Millo, aquesta xifra no denota cap indici de recuperació a curt termini.