L'Ajuntament de Lloret de Mar ajudarà l'empresa que subministra l'aigua potable a la urbanització Lloret de Residencial a fer arribar aigua en cisternes a aquesta zona residencial, així com també a la de Mont Lloret, al mateix municipi, i que fa setmanes que pateixen restriccions. El que farà l'Ajuntament és ajudar Rec Madral, la gestora de l'aigua, perquè no dóna l'abast a la forta demanda generada en l'època estival.

Des de diumenge a la tarda, explicava ahir el president de la Junta de Conservació, Rafael Forné, "no hi ha aigua a la urbanització" i, per aquest motiu, ahir ell es va reunir amb el regidor d'Urbanisme de Lloret de Mar, Josep Valls (CiU), per poder desencallar la situació. Aquest el va informar de la decisió presa entre el consistori i l'empresa, que és fer arribar l'aigua perquè l'empresa no dóna l'abast, no té prou cisternes per portar-ne a totes dues urbanitzacions de Lloret de Mar i també, dels plans de futur. Per la seva banda, l'empresa assegura que des que van començar els problemes aquest estiu ja ha gastat en cisternes 30.000 euros.

D'altra banda, com explicaven ahir fonts de l'empresa de cara a l'any vinent podria haver-hi una solució que permetria augmentar el cabal de l'aigua i, per tant, posar fi als episodis de restriccions. Aquesta depèn de la connexió amb la canonada del Pasteral i l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'empresa ara hi treballen.

Queixes a Vidreres

Al municipi veí de Vidreres també hi hi ha problemes en el subministrament, segons expliquen els veïns i l'empresa que se'n cuida, que és la mateixa que a Lloret, la Rec Madral. Els veïns d'Aiguaviva Parc denuncien que a la part alta de la urbanització hi ha talls en el subministrament. Però on hi ha hagut problemes, remarca el president de la Junta de Compensació de la Goba, Josep Conesa, és a la seva àrea residencial. Aquest assegura que ho denunciaran a l'Organizació de Consumidors i Usuarios (OCU), ja que "s'han espatllat els electrodomèstics de molts veïns i ho denunciarem i n'aportarem les factures". Per la seva banda, l'empresa assegura que a la Goba si hi ha algun tall de subministrament és perquè "hi ha un excés de rec" i assegura que a Aiguaviva Parc només hi ha "problemes puntals".

D'altra banda els veïns de les tres urbanitzacions afectades asseguren que diumenge que ve, a les 11 del matí, tallaran la C-63- carretera de Vidreres a Lloret- per queixar-se de tot el que els passa.