El regidor de Governació de Tossa, Joan Antoni Hervias (CiU), ha reconegut que en ocasions només hi ha una patrulla d'agents vigilant la població. Tot i això, explica que la diferència amb l'any passat no és substancial ja que l'estiu de 2008 "de les dues patrulles que hi havia en els diferents torns una era unipersonal". Comenta també que la diferència en nombre d'agents és de tres membres menys aquest any respecte a l'anterior pel fet que hi ha policies que estan "de baixa".

D'altra banda, des de la prefectura de la policia local asseguren que "en cap moment s'han rebut ordres expresses del consistori de vigilar que ningú tingui relacions sexuals a les platges de la localitat". Opinió que comparteix Hervias i reforça afirmant que fins al moment no s'ha sancionat a cap persona per cap punt recollit en l'ordenança de civisme.

El regidor de Governació va reunir-se recentment amb els Mossos d'Esquadra per informar-se sobre les incidències registrades aquest estiu. Afirma que comparant la temporada fins al 13 d'agost "hi ha entre un 15 i un 20% menys d'actes delictius". Els Mossos d'Esquadra no han confirmat la dada però si reconeixen que s'ha produït "una millora". El agents autonòmics no emetran cap balanç en nombres fins que se celebri la Junta Local de Seguretat un cop finalitzada la temporada d'estiu.

Nou robatori a Tossa

Amb tot, la tarda de dissabte passat, 14 d'agost, els propietaris d'un pis situat a la finca número 37 de l'avinguda Puerto Rico van denunciar que els havien entrat a robar dins la vivenda. Els delinqüents van apropiar-se de 1.000 euros en metàl·lic, una càmera de vídeo i un ordinador.