La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines va xifrar l'ocupació hotelera del passat mes de juliol entre el 60 i el 70%, segons va afirmar ahir la Cadena SER. Aquesta xifra suposa un 10% menys de la que es va obtenir durant el mateix període de l'any passat.

Segons va explicar la federació del gremi, molts establiments de les costes gironines han notat molt la devallada del turisme enguany. El sector serveis és un dels grans perjudicats principalment per dos motius: hi ha menys turistes i els que vénen gasten menys diners. Per això, la Federació d'Hostaleria de Girona va avisar que la temporada turística d'enguany serà més curta que altres anys. El seu president, Antonio Escudero, va anunciar que seria una tardor complicada ja que molts locals, tant d'oci com d'hostaleria, tancaran abans del 15 d'octubre, data que tanca la temporada. Escudero va afegir que la situació no només se centrava a Catalunya, sinó que la crisi turística afectava la resta de l'Estat espanyol.

El turisme nacional s'ha mantingut, no obstant es lamenta la caiguda de l'estranger, sobretot l'anglès, el qual ha estat influenciat per la caiguda del valor de la lliura esterlina.