L'empresa subministradora de l'aigua a la urbanització de Lloret Residencial, Rec Madral Companyia d'Aigües SA, va presentar a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el passat 11 de novembre, una proposta que solucionaria la manca d'aigua que pateixen els veïns i que ha originat el seguit de manifestacions i talls de circulació que s'han produït al llarg de les últimes setmanes.

La idea passava per realitzar una connexió amb la canonada del Pasteral a la Costa Brava Centre a l'alçada de Mas Mundo, al terme municipal de Llagostera.

A finals del febrer passat, l'ACA va respondre a Rec Madral que s'havia iniciat l'expedient administratiu sobre la proposta però assegurant-se un marge de divuit mesos per emetre una resolució. Així doncs, l'Agència Catalana de l'Aigua legalment podria retardar la seva resposta fins l'agost de 2010 de manera que els parcel·listes de Lloret Residencial s'enfrontarien de nou al mateix problema que han patit aquest any.

Des de Rec Madral confien a poder deixar aquesta setmana de portar aigua amb cisternes de reforç a la urbanització després que s'hagi notat un important descens en el consum. Informen que resulta previsible que el servei quedi normalitzat amb aigua de xarxa normal durant aquesta setmana. Això és perquè amb el canvi de quinzena els consum ha disminuït i resulta probable que ja no hi hagi més problemes de subministrament.

Fonts de Rec Madral asseguren que s'ha controlat la qualitat sanitària de les aigües en tot moment ja que "Sanitat ha estat en permanent contacte amb la companyia efectuant els controls adients i controlant les cisternes".

Durant el mes setembre l'empresa subministradora demanarà una entrevista amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i enviarà un informe complert al president de la Generalitat, José Montilla per "garantir que a l'hivern es prendran les mesures adients que permetin solucions definitives".