El grup municipal de Ciutadans - Partit de la Ciutadania a Girona va acusar la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge d'actuar amb passivitat davant l'extensió incontrolada del mosquit tigre pel litoral gironí i zones interiors de la comarca de la Selva. D'alta banda, també va assegurar que gran part de la ciutadania gironina desconeix les conseqüències del mosquit i la presència que aquest té a la seva població.

Segons la formació política, la població no coneix els efectes que té una picada de l'esmentat insecte perquè està desinformada. Ciutadans de Girona va assegurar que havia preguntat a molts veïns de la Selva, Tossa de Mar, Lloret i Blanes si sabien l'existència del mosquit tigre a la seva població per tal d'avaluar la situació. A partir d'aquest sondeig d'opinió la formació política gironina va saber que gairebé un 90% dels enquestats desconeix els efectes i la presència de l'insecte. Més concretament a Tossa de Mar, van assegurar que cap vilatà preguntat sabia que s'havia trobat aquest tipus de mosquit al seu municipi.

Per aquest motiu, la formació no nacionalista va afirmar que la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat actua de forma irresponsable davant el problema i va exigir que, com a mínim, s'expliqui a la ciutadania la situació.

Per la seva part, Ciutadans de Girona va proposar que es podria informar a través de "conferències als municipis afectats i editar tríptics sobre la presència del mosquit tigre, les seves conseqüències, així com una sèrie de consells per fer front a les seves picades i propagació".