La companyia aèria irlandesa Ryanair té previst cancel·lar el seu vol entre Girona i la ciutat britànica de Manchester aquesta tardor. La mesura anunciada ahir no es redueix a l'aeròdrom de Vilobí d'Onyar, sinó que l'aerolínia de baix cost elimina nou de les deu rutes que opera des de l'aeroport de Manchester, al nord d'Angaterra.

La cancel·lació entrarà en vigor a partir de l'1 d'octubre i suposarà una retallada de fins a 600 llocs de treball. En total, es tracta de la suspensió de 44 vols setmanals, que, anualment, traslladen fins a 600.000 passatgers.

Segons va indicar ahir Ryanair, que va ser la primera aerolínia de baix cost d'Europa, la decisió de la companyia es deu a la negativa de l'autoritat portuària britànica de reduir les seves tarifes "per abaratir els bitllets" mentre perduri la recessió.

En aquest sentit, l'aerolínia va precisar que si l'aeròdrom de Manchester hagués cedit a les seves propostes, Ryanair "hauria ofert 28 vols setmanals adicionals a l'aeroport, cosa que hauria generat 400 nous llocs de treball".

Així, a més de la ruta entre l'aeroport de Girona i Manchester, Ryanair cancel·larà els seus vols a Bremen (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Càller (Sardenya, Itàlia), Düsseldorf (Alemanya), Frankfurt (Alemanya), Marsella (França), Milà (Itàlia) i Shannon (Irlanda).

Els passatgers afectats per la decisió rebran la devolució de l'import del bitllet o tindran la possibilitat de volar a altres destins des d'aeroports pròxims.

La decisió de l'aerolínia arriba després que el mes passat ja anunciés la reducció d'un 30 per cent dels vols setmanals a l'aeroport londinenc de Stansted entre el proper mes d'octubre i fins al març, fet que suposa la pèrdua de 2,5 milions de passatgers.

Ryanair també va atribuir la mesura a Stansted a la "negativa" del gestor aeroportuari BAA a abaratir les tarifes imposades per passatger en les seves instal·lacions.

Malgrat aquest anunci, la companyia presidida per Michael O'Leary va indicar que "continuarà" ampliant les rutes i vols des d'aeròdroms competidors que apliquin "recàrrecs barats", com els d'East Midlands, Bradford-Leeds o Liverpool.