El Partit Popular de Figueres ha decidit unir-se a la reivindicació de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía de prohibir el concert del cantautor Cesk Freixas previst pel dia 29 d'agost en el marc del Festival Acústica, un festival de reconeguda trajectòria i de referència en el panorama musical català. La junta local del PP a Figueres manifesta el seu "més rotund rebuig" a la presència de l'artista, en considerar-lo "una persona que es mou dins de món radical violent". El Partit Popular manté que Freixas no és digne d'un festival de caràcter municipal com l'Acústica, tenint en compte que la regidoria de Cultura de l'ajuntament està en mans del PSC, "un partit que, com el nostre, ha sofert la violència que Cesk Freixas defensa".

El PP i Ciutadans titllen Freixas de "violent" basant-se únicament en l'actuació que va oferir a l'acte commemoratiu dels 30 anys d'Estratègia Independentista que va tenir lloc el 13 de juny passat a Vic. Un acte multitudinari que va comptar amb nombroses intervencions de personatges que han marcat la història de l'independentisme català i que va incloure també actuacions musicals com la del mateix Cesk Freixas.

Ciutadans va demanar la prohibició de l'actuació musical el passat 14 d'agost, al·legant que Cesk Freixas està vinculat a "organitzacions independentistes radicals sorgides de la dissolució de Terra Lliure". C's arribava a afirmar fins i tot que les lletres del cantautor "promouen l'odi i la violència" i que les seves actuacions "semblen més un acte polític que un concert de música". Amb una setmana de diferència, el PP de Figueres s'ha sumat a la petició i demana també censurar Cesk Freixas per donar suport, diu, al "grup terrorista" Terra Lliure; petició que de moment no ha estat contestada per l'alcaldia de la ciutat.

Davant d'aquesta campanya de boicot per part de les dues formacions polítiques figuerenques, el cantautor Cesk Freixas ha anunciat que "si les acusacions no s'aturen", estudiarà la possibilitat de denunciar Ciutadans i el Partit Popular per danys i prejudicis. Freixas manifesta que no accepta "la utilització de la mentida amb finalitats polítiques" i que això "només demostra la seva poca capacitat d'anàlisi real, el seu oportunisme i la seva mediocritat com a gestors polítics".

"S'ha demostrat llargament quins són els interessos d'aquest partit: menysprear tot allò que no segueixi una línia ideològica en clau conservadora i espanyolista. I assenyalar com a violents els altres, malgrat no tenir-ne proves ni existir-ne", etziba Freixas, que avança que no caurà al joc d'aquests dos partits i que farà ús del seu "dret legítim de protestar, de reivindicar i d'evidenciar els problemes que passen".

L'artista afirma que les dues formacions polítiques estan tramant "una campanya plena de mentides sense cap mena de fonament ni justificació". "Perquè nosaltres estem en contra del pensament únic, i perquè entenem la llibertat d'expressió com una eina per construir, vertaderament, el món de persones i pobles lliures que volem", diu.

Freixas insta tothom qui estigui "en contra d'aquest nou feixisme vestit de no-nacionalisme" a assistir al concert. És per això que ha iniciat una campanya a la xarxa social Facebook per denunciar la criminalització i la censura.

El concert de Cesk Freixas tindrà lloc el proper 29 d'agost a les set del vespre a la plaça de l'Ajuntament de Figueres, on presentarà les cançons dels seus quatre anys de carrera i avançarà alguns temes del seu tercer treball discogràfic. Precisament el passat 18 de gener va celebrar a la sala La Mirona de Salt el seu cinquè aniversari de carrera musical, amb un concert de llarga durada que va aplegar fins a 400 persones a Salt. Un multitudinari esdeveniment que va comptar amb la presència de grans figures musicals com Miquel Gil, Feliu Ventura o Xavi Sarrià, el cantant d'Obrint Pas.

Cinc anys, els de trajectòria artística del cantant, durant els que fent ús de la cançó protesta s'ha erigit com una de les figures de referència al panorama artístic dels Països Catalans. Cinc anys de militància musical que li van ser reconegus l'any passat, quan el cantautor va rebre el Premi Enderrok 2008 al millor artista de cançó d'autor per votació popular per l'àlbum "El camí cap a nosaltres".