Tan sols un dia després que diversos activistes en defensa dels animals es manifestessin davant el Circo Italiano que hi havia instal·lat a l'entrada de Lloret per reclamar a l'Ajuntament que no permetés que aquests espectacles s'ubiquessin a la població, la regidora de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Maria Àngles de la Torre (CiU), ha manifestat que el govern es compromet a no autoritzar cap més circ d'aquest tipus durant aquest mandat.

D'aquesta manera els circs amb bèsties no restaran prohibits a Lloret però no tindran permís per actuar, la qual cosa forçarà aquestes empreses a no comptar la vila en les seves rutes itinerants. De moment, l'Ajuntament no té previst anar més lluny.

L'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), esmenta que aquesta decisió ve motivada després d'haver escoltat les opinions de la gent que ha denunciat el tracte dels animals de circ. Explica, a més, que amb aquesta resolució pretén "recollir la sensibilitat" que té part de la ciutadania cap a aquest tipus d'espectacles.

Apunta, també, que la gent "busca altres tipus de circ diferents i els d'animals poden donar una imatge obsoleta". Crespo comenta que abans un nen podia sentir-se atret pel circ per tal de contemplar animals que difícilment podria tornar a veure però aquesta justificació ja no li resulta vàlida perquè "avui dia hi ha moltes maneres de poder-los veure", en al·lusió a les noves tecnologies.

Per part seva, la regidora va manifestar, en declaracions a la ràdio municipal, que l'Ajuntament "no fomenta ni directament ni indirectament el maltractament d'animals". Com a prova va esgrimir el tancament de la plaça de braus i l'ordenança de tinença d'animals.

No obstant això, de la Torre va recordar que els circs amb animals són plenament legals i estan regulats pel Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya, a través d'on es controla que tots els animals de les empreses circenses estiguin en regla.

L'edil també ha reconegut que dilluns va rebre a l'Ajuntament diverses queixes en relació amb l'autorització d'instal·lació del Circo Italiano a la població per realitzar espectacles amb animals, entre d'altres.