04 de setembre de 2009
04.09.2009
Diari de Girona
Medi Marí

Vessament de gasoil al mar de Blanes

Sis embarcacions van dividir la taca de 150 m2 en fragments perquè s'evaporés el carburant

04.09.2009 | 02:00
Vessament de gasoil al mar de Blanes

Eren prop de les 12 del migdia quan l'helicòpter de Salvament Marítim va detectar dues taques de carburant al mar de Blanes. Una estava situada entre la cala Treumal i la cala de Santa Cristina i era de dimensions reduïdes. L'altra era a menys d'un quilòmetre del port de Blanes i feia entre 90 i 150 m2, tal com van apuntar fonts de Protecció Civil.
Realitzat l'avís, la Creu Roja va agafar dues embarcacions i va desplaçar-se al vessament davant el port. Acte seguit, una embarcació de Protecció Civil i tres mes de l'Agència Catalana de l'Aigua també van dirigir-se allà mateix per coordinar l'operatiu de neteja del fluid.
En comprovar que es tractava d'un taca de gasoil extremadament liquada les sis embarcacions van començar a fragmentar-la en trossos més petits per afavorir que la calor del sol evaporés tot el carburant. A les 3 de la tarda, l'operatiu es va donar per finalitzat i no va caldre tancar les platges al bany ni arriar la bandera blava.
Els serveis de Protecció Civil desconeixien ahir la procedència de la taca tot i que asseguren que no va arribar del vessament produït els darrers dies a Mataró. La tesi més probable és que pugui tractar-se d'alguna embarcació amb problemes al motor o bé el buidament d'alguna sentina per part del propietari d'algun vaixell, acte totalment prohibit.
Des de Protecció Civil recorden que cada any resulta habitual realitzar accions com la d'ahir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook