La regeneració de la platja de s'Abanell ja ha finalitzat després que durant pràcticament un mes una draga hagi abocat 250.000 metres cúbics de sorra a la zona que va quedar afectada després dels temporals de l'any passat. No obstant això, el consistori està pendent de l'informe que ha de realitzar la Direcció General de Costes per valorar com s'ha produït aquesta regeneració.

Malgrat que el volum d'arena aportat ha servit per regenerar uns 700 metres de platja a les acaballes de la temporada estiuenca servirà a Blanes per mantenir la seva imatge de poble costaner. Cal recordar que paral·lelament a la regeneració s'han estat executant les obres d'emergència de reparació del passeig marítim per evitar que tant la ciutadania com els turistes no poguessin disposar d'aquesta zona lúdica.

En aquesta ocasió, la regeneració de la platja s'ha realitzat amb l'aportació de sorra extreta d'Arenys de Mar en comptes d'obtenir-la del delta de la Tordera.

Remodelació de l'espai

A banda de les diferents obres d'arranjament que s'han efectuat a la zona, el govern (CiU, PDB, PP) té prevista la remodelació d'aquest espai turístic en el qual invertirà gairebé 7 milions d'euros i que consistirà, entre altres accions, en la pacificació del trànsit pels carrers turístics donant prioritat als vianants. En canvi, el passeig de s'Abanell, juntament amb el carrer Cristòfol Colom, seran els encarregats d'absorbir el trànsit rodat. Abans, però, caldrà que l'Ajuntament aprovi el Pla General i redacti els projectes definitius per engegar les obres.