Els Mossos d'Esquadra van detenir a última hora de divendres el presumpte responsable del crim de Rafael Mora Torrent, el veí de Roses de 42 anys que va aparèixer mort al garatge de casa seva, a l'avinguda Tarragona. El detingut és Porfidio Fernández Terrón, un home de nacionalitat espanyola que, presumptament, des de feia temps mantenia una disputa amb el mort. Malgrat que el jutjat té decretat el secret de sumari i que la policia intenta tractar el cas amb molt d'hermetisme (un escuet comunicat de premsa anunciant la detenció d'un home de nacionalitat espanyola per la seva presumpta relació amb els fets va ser tota la informació donada pels canals oficials dels Mossos) ha transcendit que el detingut havia assetjat la víctima i que, de fet, l'havia amenaçat diverses vegades fins i tot anant-la a trobar a la feina. Aquesta informació ja la van tenir els agents de la unitat d'investigació hores després del crim interrogant el cercle proper a Rafael Mora i, amb aquestes dades a la mà, anar a interrogar el sospitós va ser només qüestió de temps. Es tracta d'un amic íntim, ningú confirmava ahir que hi mantingués una relació estable, de l'exdona de la víctima. Els motius que van portar-lo a perpetrar el crim segueixen essent una incògnita (Rafael Mora i la seva exdona tenen dos fills en comú que viuen amb la mare) però el detingut està als calabossos de la comissaria dels Mossos a l'espera de prestar declaració davant el jutjat de guàrdia de Figueres.

Des de la troballa del cadàver els agents d'investigació dels Mossos es van posar a sondejar les diferents possibilitats que podrien haver portat el criminal a acabar amb la vida de Rafael Mora. Es va estirar el fil d'un possible robatori però la clau de l'assumpte va ser la revelació, donada per persones properes a la víctima, que rebia amenaces des de feia temps. Aquestes amenaces venien d'una persona molt propera a l'exdona de Rafael Mora. Es tracta d'un home amb qui ella manté relacions i que, en més d'una ocasió, havia anat a trobar Mora per posar-li la por al cos.

Rafael Mora, que tenia 42 anys, i la seva exdona tenen dos fills en comú, que viuen amb ella a la que era la casa familiar mentre el matrimoni va estar ben avingut, i ell havia iniciat una nova relació sentimental recentment. Per la seva banda, l'exdona mantenia molta amistat amb la persona ara arrestada.

Divendres a la nit quan els Mossos van anar a buscar aquest home, que residia a Roses, se'l van emportar a comissaria com a principal sospitós del crim. Hauria estat llavors quan el sospitós va confessar els fets.

Una pallissa brutal

Fonts policials confirmaven ahir que una brutal pallisa havia estat la causa de la mort de Rafael Mora. L'autòpsia feta pels tècnics de l'Institut de Medicina Legal hauria donat als policies la confirmació de les sospites que ja van tenir en la primera inspecció del cadàver. L'agressor hauria atacat Mora per l'esquena quan aquest provava de pujar al seu cotxe, una berlina Toyota, per dirigir-se a la feina (treballava en el departament de recuperació de morosos de La Caixa. El cadàver va aparèixer emmig d'un bassal de sang (les taques de sang eren ben visibles en un dels laterals del cotxe quan els Mossos se l'enduien del garatge) en evident postura que provar de pujar al vehicle quan va ser atacat. A hores d'ara el jutjat segueix recopilant proves per aclarir el macabre succés.