Diversos testimonis de l'atropellament mortal que aquest divendres a la nit va acabar amb la vida d'una prostituta d'origen nigerià a la Jonquera han confirmat que l'impacte 'va ser brutal' i que el cos de la víctima va saltar pels aires i va anar a caure en un aparcament situat a més de quinze metres del lloc de l'accident. 'Va ser un crim perquè el cotxe vermell enlloc de parar-se i auxiliar la noia, va accelerar i va fugir en direcció França', ha confirmat Rosamarie Sáez, de 56 anys i natural de Marsella, que va actuar de traductora davant els Mossos d'Esquadra d'una dona francesa que va veure 'in situ' l'atropellament de la prostituta al quilòmetre 775,5 de la N-II.

'Jo estava menjant tranquil·lament en un restaurant d'aquí a prop quan va entrar una dona amb la cara molt pàl·lida', ha recordat Sáez. 'Li vaig demanar què li passava i em va dir en francès que acabava de veure un accident de trànsit i que la policia li volia prendre declaració', ha continuat el seu relat. 'Com que no parlava gens d'espanyol, la vaig acompanyar i vaig ajudar a traduir la seva declaració de com havien anat els fets', ha explicat Sáez, que juntament amb el seu marit està de pas a la Jonquera.

Segons sembla, pels volts de les onze de la nit d'aquest divendres, una prostituta nigeriana es va inquietar en veure un patrulla de Mossos d'Esquadra a l'aparcament de camions on estava i va arrencar a córrer en direcció a una zona de restaurants i hotels a l'altra banda de la N-II. Sense mirar a banda i banda, la noia va creuar la via amb tant mala sort que va ser envestida per un vehicle que circulava a gran velocitat en direcció França que, lluny d'aturar-se, va accelerar deixant l'escena del crim.

'La dona va afirmar que el cotxe era vermell però jo no vaig veure ni el cotxe, ni el conductor, ni l'accident. Només com va quedar aquella pobra noia, allà a terra', ha lamentat Sáez, que afirma que no ha pogut menjar ni dormir des de l'accident. 'Era ben menuda i estava destrossada pobreta. Va morir a l'acte. Minuts després de l'accident això es va omplir de companyes i amics que varen començar a cridar i a plorar', ha finalitzat Sáez.