Per l'Ajuntament de Lloret la revolució verda ja no és agrària sinó energètica, tant a nivell mediambiental com econòmic. I ara que és temps de crisi farà negoci convertint-se en productor d'energia elèctrica mitjançant la instal·lació de quatre estacions fotovoltaiques, amb més de 200 panells cadascuna, a quatre edificis municipals: les escoles Àngels Alemany i Pere Torrent, el dipòsit de Puig de Castellet i el teatre. Curiosament, aquest darrer ja té previst disposar d'una teulada solar fotovoltaica de 600 m2 que generi 65.000 kWh anuals d'energia. Al respecte, el regidor del PSC Joan Carles Amaya afirma que les plaques del teatre ja estaven pressupostades i es pregunta si ara "es tornen a pressupostar".

Aquesta producció mercantil energètica anirà associada a un contracte de rènting que tindrà una durada de 15 anys, en els quals el cànon mensual no podrà variar mentre que sí ho podrà fer el preu de l'energia, amb la possibilitat que sigui a la baixa.

El portaveu d'ERC, Eduard Coloma, és el més crític amb aquest projecte i ja ha avançat que hi votarà en contra en el ple de demà. Coloma creu que el govern (CiU i PP) està "muntant un negoci" i qüestiona que aquesta sigui la prioritat d'un Ajuntament. És més, afirma que "no s'han presentat els informes tècnics" i, per tant, "no se sap d'on surten aquests dos milions d'euros". També es mostra recelós pel fet que s'instal·li aquest volum de panells solars en dos col·legis de la població.

El PSC, tot i que no ha manifestat la intenció del seu vot, també retreu a l'Ajuntament que vulgui "treballar com una empresa privada". "Està bé promoure les energies renovables, però no ficar-te en un negoci essent una administració pública", apunta Amaya. De fet, les seves suspicàcies van més enllà quan manifesta no saber "qui ha fet la visita al govern" ni "com és que volen tirar això endavant, perquè si tan clar està, per què la quantitat de dos milions d'euros no apareix en el pressupost?".

L'únic grup que dóna el seu ple suport al projecte és ICV. Considera que, malgrat que el govern instal·li unes plaques fotovoltaiques de les quals cap edifici municipal podrà consumir electricitat (amb la qual cosa s'obliga el consistori a continuar comprant-la a la xarxa com fins ara, representa "un benefici per a l'Ajuntament").

El portaveu del Grill, Joaquim Teixidor, tot i anunciar que no podrà assistir al ple per raons de força major, assegura no entendre que s'instal·lin plaques només per produir energia i no consumir-la.