Anar a la platja, fer vela, visitar Barcelona, Girona, els pobles de l'Empordà o els volcans de la Garrotxa. Aquestes són algunes de les activitats que organitza l'empresa Let's Go Costa Brava, una agència de viatges especialitzada en persones amb mobilitat reduïda. L'empresa, que pertany a la Fundació Lacustaria del Grup Fundació 60 (propietat de la família Mallart), disposa de diversos apartaments totalment adaptats a Llagostera, on allotja els seus clients. La filosofia, doncs, és oferir allotjament accessible -en els seus apartaments- i, a partir d'aquí, l'empresa gestiona tots els recursos turístics, de transport i serveis que els clients necessiten. I ho fa a cost zero.

Let's Go Costa Brava va néixer l'estiu de 2007 i des de llavors el nombre de clients ha anat augmentant any rere any. Segons Jeanine Parramon, responsable de l'empresa, això es produeix perquè "la majoria de clients repeteixen i parlen bé de nosaltres, de manera que el boca orella està ajudant molt". Aquest estiu, pels apartaments ja han passat uns 380 clients amb una estada mitjana d'entre 5 i 7 dies, fet que representa més de 3.200 pernoctacions.

En total, hi ha 22 apartaments amb capacitat per a unes 80 persones, tot i que per ara encara no han arribat al màxim de les seva capacitat. Els apartaments estan totalment adaptats; de fet, tot està pensat per a les persones amb cadira de rodes. Dutxes amb una cadira especial, espais i portes amples per evitar problemes, llits articulats amb comandament a distància i ascensors, entre d'altres accessoris. Fins i tot, disposen de grues que permeten moure les cadires més pesades i una piscina adaptada també.

La majoria de clients que arriben als apartaments viatgen en grup, ja que formen part d'alguna associació. Tot i això, també s'hi pot anar de manera individual. Les excursions estan muntades a mida per als clients, que en supervisen tota la planificació. "Organitzem les excursions segons les inquietuds i el que puguin fer els clients. Tot el plàning passa sota la seva supervisió i no els cobrem res per fer-ho", explica Ariadna Muñoz, responsable de l'empresa. Normalment, a les persones que van de manera individual se'ls facilita tota la informació i als grups, a més, se'ls fan totes les gestions. Cal remarcar, a més, que les persones amb cadira de rodes no van soles. "Cada persona amb cadira de rodes acostuma a portar un acompanyant", explica Muñoz.

José Domene, que va amb cadira de rodes, va passar cinc dies als apartaments, on va aprofitar per fer uns cursos de vela a Sant Feliu de Guíxols amb la seva dona. De fet, aquesta és una oferta nova d'aquest any. Domene, que va arribar sense saber res, valora molt positivament l'experiència. "La meva dona em va apuntar sense dir-me res i al principi no m'hi veia gens, però al final va anar molt bé. Vaig anar sol en l'embarcació des del primer dia, el monitor anava en una llanxa al meu costat. Al principi em va costar una mica, però ho vaig agafar ràpid. Va ser fàcil i sobretot molt bonic", explica Domene. "L'últim dia va ser el millor. Vaig poder sortir sol a mar obert. Allò ja va ser el súmmum!", afegeix.

Pel que fa als apartaments, assegura que no n'ha trobat mai de tan adaptats. "He estat en d'altres llocs i aquests apartaments eren els que estaven més ben adaptats de tots amb diferència", comenta Domene. "Tot està adaptat, els lavabos, la dutxa i els llits són elèctrics, la qual cosa és molt i molt pràctica. Permet fer el canvi de la cadira al llit molt millor", explica.

Patricia Gil és fisioterapeuta de l'associació ESCLAT de Barcelona, que porta diversos grups amb un grau alt de deficiència i ha estat en diverses ocasions als apartaments, perquè assegura que els facilita molt la feina. "Trobar un lloc tan adaptat com aquest és una passada. Tot està absolutament adaptat i això ens facilita moltíssim la nostra feina", comenta Gil. "Des de l'associació acostumem a viatjar bastant i la veritat és que de tots els llocs on hem anat, i hem estat en d'altres hotels adaptats, aquest és el millor. És fantàstic", afegeix Gil. La fisioterapeuta també valora les excursions. "L'any que ve intentarem repetir, si les economies de les famílies ens ho permeten. I la idea és que quan tornen poguem agafar alguna excursió de les que organitzen", comenta Gil.

En definitiva, aquest tipus de turisme va en augment i Let's Go Costa Brava ha sabut omplir un buit que hi havia en la societat.

Un dels apartaments adaptats de Let's Go Costa Brava, on es poden veure els grans espais.La terrassa on hi ha la piscina i on els clients baixen a esmorzar.Un dels lavabos adaptats.