Els alcaldes de la Tallada d'Empordà, Albons, Viladamat, Vilamacolum i Torroella de Fluvià van defensar fermament ahir els treballs d'ampliació de la carretera C-31 entre la Tallada i Torroella de Fluvià, replicant així a les cinc entitats ecologistes que varen interposar una denúncia contra aquesta infraestructura per la suposada "destrossa paisatgística" que ocasiona. "Pel que surt als diaris sembla que s'estigui fent un disbarat i un nyap amb aquesta nova C-31 i això és mentida. Hem estat deu anys treballant perquè ens la fessin i els alcaldes estem molt contents de com s'estan desenvolupant les obres", va afirmar l'alcalde de Viladamat, Joan Bardera, que va actuar d'amfitrió.

"Fins a última hora, el DPTOP ens ha anat concedint totes les al·legacions i peticions que hem fet", va continuar Bardera, que va posar exemples com l'accés directe de la nova carretera a totes les poblacions o la reducció del perill d'inundació de la via. "Estem una mica ressentits, perquè abans d'acabar l'obra ja tothom la jutja com una agressió al territori. Quan ens sembla que s'està treballant amb molt de compte", va assenyalar l'alcalde de Viladamat, que considera que la via ha de passar una mica més aixecada del normal pel perill que comporta la gran fauna de senglars, guilles i teixons que hi ha a les muntanyes del voltant.

"És un perill per als cotxes, amb accidents a diari. A més, si passa més aixecada nosaltres creiem que el conductor encara podrà veure millor el paisatge de l'Empordà", va insistir Bardera, que assegura que aquest tram de la C-31 és un dels més perillosos que queden a la xarxa catalana i a l'Estat. "I, per qui ho dubti, el convido a circular-hi, que es creu-hi amb algun camió i veurà el que significa", va assenyalar l'alcalde de Viladamat, que també va justificar l'elevat nombre de ponts -13- que creuen els 17 quilòmetres de via. "S'han fet en benefici dels pagesos de la zona, que així no hauran de fer grans quilòmetres per accedir d'una finca a l'altra", va assegurar Bardera.

Segons l'alcalde de Viladamat, la denúncia dels ecologistes es troba totalment fora de lloc. "En el seu moment varen poder fer les queixes que varen voler. A aquesta gent no els importa que passi pel pla, per la muntanya o per on sigui. Facis el que facis tot ho troben agressiu i mal fet", va lamentar Bardera. Una opinió que també comparteix l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell (PSC). "No entenem aquesta protesta continuada i contínua dels ecologistes. Què significa a aquestes altures? Què pretenen quan falta menys d'un any perquè s'acabi?", es va preguntar l'alcalde, que va recordar que la nova C-31 ha estat totalment consensuada pels municipis.

"De fet, aquesta carretera, si peca d'alguna cosa, és de no ser desdoblada", va reflexionar en veu alta l'alcalde de Torroella de Fluvià. El batlle de Vilamacolum, Jordi Arnall, va anar més enllà i ja va anunciar problemes amb les entitats ecologistes quan s'hagin de plantejar els parcs eòlics a l'Empordà. "Amb tota aquesta colla de naturalistes i salvapàtries tornarem a tenir problemes. Tindrem energia ecològica, però tampoc els anirà bé", va criticar Arnall. "Aquesta nova carretera, la C-31, és més ecològica que cap altra perquè s'ha aixecat precisament perquè els animals hi passin per sota i no morin aixafats. Doncs mira, als ecologistes tampoc els va bé perquè hi ha impacte visual", va ironitzar l'alcalde de Vilamacolum.

"Això no sé si és conseqüència de la societat del benestar o de la tonteria que alguns porten a sobre", va finalitzar Arnall.