Narcís Ribes, l'alcalde de Montagut i Oix, va anunciar ahir que aquesta setmana té previst donar-se de baixa com a militat d'Esquerra Republicana de Catalunya, després que aquest dissabte fos nomenat membre de la junta directiva d'un altre partit, Reagrupament Independentista, amb Joan Carretero com a president. Ribes va afegir que la seva militància en una altra formació "no té cap trascendència a nivell municipal", on el partit que encapçala, Consens pel Municipi, està vinculada a ERC a través de les sigles d'Acord Municipal. En aquest sentit, va afegir que ni ell ni els regidors del grup -tots són independents- tenen cap intenció de passar-se al grup mixt i que, si hi ha algun canvi, vindrà des de la direcció d'Esquerra. Diari de Girona va intentar posar-se en contacte ahir amb el president d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, però no va ser possible.

Ribes, que sempre s'ha posicionat al costat de Carretero, explicava ahir que la seva militància a ERC era darrerament un tema "formal", ja que n'estava "desvinculat". Després de ser nomenat membre de la junta directiva de Reagrupament, l'alcalde vol implicar-s'hi més i aquesta setmana pensa donar-se de baixa d'Esquerra. Ja l'any passat, Ribes va ser el cap de llista de Reagrupament al congrés regional que ERC va fer a la federació de Girona, en què es va imposar Carrapiço.

Ribes va manifestar que el 2011 acabarà la seva tasca com a batlle de Montagut i Oix, càrrec que fins ara ha ocupat deu anys. Creu que la seva feina municipal "està complerta i la renovació és necessària", com defensa Reagrupament.