Segons les dades del cens del mes de setembre, Lloret de Mar ja és per primer cop a la història el municipi amb més població de la comarca de la Selva, 40.345 és el nombre de persones censades, supera la veïna població de Blanes per 18 habitants, i que amb 40.327 habitants deixa de ser el municipi més poblat de la comarca.

Lloret de Mar es posiciona també com la tercera població en nombre d'habitants a les comarques gironines, després de Girona i Figueres, i la primera de tot el litoral de la Costa Brava.

Els tres municipis que formen actualment la Selva marítima: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, concentren el 55% del pes demogràfic de tota la població de la comarca de la Selva, tenen en conjunt més habitants que els altres 23 municipis junts, tenint en compte que el terme municipal de les tres poblacions és poc més del 10 % del territori de la comarca.

Amb el nou Estatut del Parlament de Catalunya enllestit, està prevista la modificació de l'ordre territorial que hi ha actualment, es volen fer desaparèixer les 4 províncies, que seran substituïdes per vegueries i que probablement seran 7. La demarcació provincial de Girona quedara pràcticament igual, tan sols la comarca de la Cerdanya passaria a una altra futura vegueria.

Dues comarques gironines podrien veure modificat el seu terme comarcal, depenent de com s'apliquessin les noves propostes fetes, una seria la comarca del Ripollès, que es dividiria en dues parts: una, l'actual i l'altra seria una comarca de nova creació anomenada "LA VALL DE CAMPRODON". Però és la comarca de la Selva la que produeix més incògnites de com es definirà i resituarà el seu terme, que es podria ampliar o dividir en dues parts.

Les poblacions del Maresme: Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar, i el pobles de la Selva interior, més propers geogràficament a la Selva marítima que no pas a Santa Coloma, com Sils, Maçanet i Vidreres podrien formar conjuntament amb Blanes, Lloret i Tossa de Mar una nova comarca.

La Selva Marítima, la Baixa Tordera, l'Alt Maresme o la Costa Brava Sud són els topònims amb què es podria batejar la nova comarca.

Quina vila hauria de ser la capital de la futura comarca, la més poblada, la població més centrada geogràficament, la més ben comunicada? Blanes i Lloret es disputen aquesta futura titularitat, com Sabadell i Terrassa, la del Vallès Occidental.

Una cosa és ben clara, les poblacions de la Selva marítima volen seguin formant part d'una comarca que estigui dins de la vegueria de Girona. Tordera, Malgrat i Palafolls voldrien formar part d'aquest nou ordre comarcal? Per desfer aquesta incertesa, la solució més democràtica seria fer una consulta popular. Una consulta popular no causa maldecaps com altres polèmiques consultes que s'estan celebrant últimament.