El port de Blanes començarà a canviar de fesonomia ben aviat i és que Ports de la Generalitat ha tret a licitació -es publica avui Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya- la seva ampliació per un import de 28,6 milions d'euros i els treballs tenen un termini d'execució de 26 mesos.

Aquesta reforma del port és molt esperada al municipi, ja que després de la forta llevantada del Sant Esteve passat i els temporals anteriors han provocat que aquest port tingui problemes d'agitació interior en el moll pesquer i ultrapassaments de l'onatge en el dic de recer. A més, la instal·lació portuària, segons Ports de la Generalitat, necessita millorar la infraestructura per incrementar tant el grau de protecció general davant l'onatge exterior com per potenciar els serveis dels usuaris dels sectors pesquers i de creuers turístics locals.

Reordenació de l'espai

Per tot això i per modernitzar les instal·lacions, les obres comportaran la construcció d'un nou dic d'abric exterior, el perllongament del contradic per tal de millorar la funcionalitat del port i les condicions de recer de la instal·lació.

El projecte es desenvoluparà amb criteris de respecte pel medi ambient i per això, el traçat del nou dic evitarà l'impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna naixent des del mateix punt on arranca el dic actual per modificacions a la línia de la costa. També, es farà un espigó adossat al contradic per garantir l'estabilitat de la platja

El nou dic exterior permetrà la reordenació del sector pesquer: donarà més espai per treballar als pescadors, s'ampliarà la dàrsena pesquera i se'n remodelaran els molls. Posteriorment, es construiran noves casetes per als estris dels pescadors i es crearan nous espais per activitats complementàries de suport a la pesca, entre d'altres.

També es construirà un nou passeig per als vianants que anirà per sobre de les casetes de pescadors, que s'ubicaran en el nou dic de recer. El trànsit de passatgers dels creuers turístics locals també s'impulsarà perquè es destinarà una zona per a l'atracament dels vaixells turístics que naveguen per la costa gironina.