El Parc Natural del Cap de Creus va portar a terme ahir al matí una neteja submarina a la badia de Portlligat, a cala Calders i cala Sant Antoni per conèixer l'estat de les espècies de fanerògames marines i el tipus de brutícia que s'hi acumula després de l'estiu. Un primer balanç permetia constatar que el nombre de deixalles era molt elevat.

Un equip de 18 submarinistes de Submon: Conservació i Divulgació del Medi Marí, coordinats per Jordi Sánchez, començaven a les deu del matí a preparar els equips per submergir-se, tot i la forta tramuntana d'ahir que enfredoria l'ambient.

Portlligat era un dels punts especialment interessants perquè s'hi poden trobar al mateix espais tres espècies de fanerògames marines (posidònia oceànica, Cymodocea nodosa i Zotera noltii). Sánchez assenyalava que "l'objectiu és veure les restes que hi ha, catalogar-les pel tipus d'hàbitat i veure com està el fons de la badia". Llaunes o plàstics van ser els primers elements que es van treure del fons del mar.

La directora del Parc Natural, Victòria Riera, per la seva banda, manifestava que són dades interessants per saber com es manté el fons, veure'n l'estat i com hi interfereix la brutícia.

La setmana vinent està previst que es pugui fer un balanç de les jornades.