L'Ajuntament de Sils ha decidit que a partir de l'any que ve farà pagar una taxa de 100 euros als propietaris dels gossos abandonats que es localitzin al municipi. El motiu que ha dut el consistori a prendre aquesta decisió és bàsicament econòmic, ja que en un mes l'Ajuntament pot arribar a recollir més de cinc gossos i el servei d'una empresa externa especialitzada que té contractada i que s'encarrega de capturar-los costa a les arques municipals 100 euros per gos capturat. La mateixa quantitat que farà pagar als amos que abandonen els cans a la via urbana.

Aquesta taxa, que és de nova creació i s'aprovarà en el proper ple de la corporació que se celebrarà demà al vespre, té com a objectius, relatava ahir l'alcalde, Martí Nogué (IdS), per una banda, conscienciar la gent sobre els abandonaments dels animals domèstics i per l'altra, recuperar uns diners que el consistori s'està gastant cada any i que poden arribar a ser de més de 6.000 euros cada any.

Tot i la iniciativa, Nogué reconeix que pot haver-hi dificultats a l'hora de localitzar els propietaris dels animals però, de totes maneres, es mostra esperançat perquè "actualment hi ha molts animals que ja duen el microxip i, per tant, no serà tan difícil trobar-ne els amos". La mitjana de gossos recollits en un any al municipi pot arribar a ser d'una seixantena per any, remarca el batlle.

20 ? / any per gos perillós

Un altre aspecte que també té a veure amb els gossos, però en aquest cas els de races considerades potencialment perilloses, és també una nova taxa que vol aprovar l'Ajuntament. Aquesta té a veure amb tota la tramitació de documentació que ha de realitzar el consistori cada any per poder legalitzar la presència d'aquests animals al municipi.

Fins ara, aquesta tramitació no costava res al propietari però quan entrin en vigor les noves taxes per a l'any 2010 -si s'aproven en ple- tindran un cost de 20 euros cada any per a la gent que té aquest tipus de gos potencialment perillós, perquè "hi ha un munt de tramitació que costa diners", afegeix Nogué.