El temporal de llevant d'aquests dies s'ha endut un altre tram del passeig marítim de Blanes (Selva). Es tracta d'un tram d'uns 30 metres situat al final del passeig, a la zona dels càmpings, que és competència de la Generalitat. El temporal ha provocat un forat d'uns 15 metres quadrats. En aquest sector, el passeig reposa sobre una llosa de formigó aixecada sobre la sorra, sense cap tipus de fonament ni una escullera que el protegeixi de les onades. A més, en aquest tram no s'ha fet cap actuació ni s'hi ha afegit sorra després de la forta llevantada de Sant Esteve. Des de l'ajuntament demanen al Govern que actuï d'immediat perquè el forat pot anar a més. La zona està tancada al pas dels vianants.

A l'estiu, l'Estat va aportar més sorra i va reforçar el passeig amb pedres per reparar els importants danys de la llevantada de Sant Esteve. Però la part que ara s'ha enfonsat no va rebre cap actuació, ja que depèn de la Generalitat i no de l'Estat. Després de l'embat continu de les onades de les darreres hores, una part del passeig ha cedit i ha provocat un forat d'uns 15 metres quadrats. I no només això, les onades també s'han endut part de la sorra de la platja, que ha tornat a recular.

El regidor de Platges de Blanes, Celestino Lillo, ha demanat al Govern que actuï per reforçar aquest tram ja que, segons assegura, fa tres anys que pateixen incidents similars a diferents sectors del passeig que pertany a la Generalitat, uns 300 metres situats al final de passeig, a la zona dels càmpings. 'La solució és portar més sorra i posar pedres que parin els cops de les onades, com ja s'ha fet en d'altres trams del passeig', ha demanat Lillo.

Segons explica el regidor, aquest tram es troba 'en terra de ningú'. 'Si demanem a Costes que actuï ens diu que no depèn d'ells i la Generalitat s'excusa dient que hi ha un procés judicial obert entre l'Estat i els càmping', lamenta Lillo. Des de fa temps, l'Estat i els càmpings de la zona estan immersos en un procés judicial ja que la llei de Costes els obliga a endarrerir les seves instal·lacions –que estan a tocar del passeig- entre 25 i 50 metres i ells no ho accepten. Ara bé, Lillo diu que 'això no és excusa' perquè la Generalitat pugui actuar i reforçar aquest tram.

'Nosaltres ja hem avisat a la Generalitat perquè vingui a visitar la zona i vegi els desperfectes', ha avançat el regidor que diu que tots els grups demanaran al Govern 'una solució definitiva' per evitar que cada temporal de llevant destrueixi una part del passeig. 'Aquí no s'hi ha posat ni un gra de sorra ni una aportació protectora i és el tercer any que cau un tram', ha criticat Lillo.

Per la seva banda, el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha dit que aquest mateix dijous hi aniran els enginyers per comprovar quins són els desperfectes i fer una 'proposta d'actuació immediata'. Nadal ha volgut remarcar que aquesta no és una de les zones on es va actuar després del fort temporal de llevant de Sant Esteve.

Afortunadament, l'incident no ha causat danys personals. Segons ha explicat el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha explicat que ja estaven pendents per si passava alguna cosa amb el passeig i ha dit que els continus embats de les onades han desgastat el mur i han acabat descalçant el passeig.

'Aquesta zona és molt perillosa perquè, tot i que estem al final del passeig, hi passa molta gent a peu', ha alertat. Per això, Protecció Civil ha tancat la zona al pas de vianants tot i que ha deixat un sector, el més allunyat del mar, perquè encara s'hi pugui circular. Pouy alerta però que si la Generalitat no repara de manera ràpida el passeig hauran de tancar-lo totalment al pas perquè hi ha perill que el forat es faci més gran.