L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), tal com es publicava ahir en l'edició del Diari de Girona, ha obert un expedient informatiu al segon tinent d'alcalde de Medi Ambient, Jordi Pruneda (EPV-ICV), per l'adjudicació de diferents contractes a la cooperativa La Copa SCCL quan era el president del Consell Rector.

Aquest té deu dies per poder justificar-se, és a dir, per efectuar les explicacions necessàries que aclareixin, segons assegura el consistori en un comunicat, la vinculació entre el regidor i l'empresa quan es van adjudicar els projectes l'any 2007.

Alhora, el consistori també ha demanat a la Direcció del Servei Territorial de Treball de la Generalitat de Catalunya còpia de tota la documentació relacionada amb la vinculació del regidor Jordi Pruneda amb La Copa SCCL.

A l'Ajuntament de Vidreres es dóna el cas que governa el PSC i EPV-ICV en minoria i aquest tema podria obrir desestabilitzar-lo.

Aquest procediment d'obrir un expedient informatiu és el mateix que està seguint l'Ajuntament de Girona amb el cas del regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV),que també va adjudicar contractes a la mateixa cooperativa.

A Vidreres en canvi, els contractes són menors, ja que es va encarregar el 16 d'octubre de l'any 2007 a través de la Junta de Govern Local la redacció d'un pla de gestió municipal de residus i del plec de prescripcions tècniques per a la recollida de residus municipals i la neteja viària del municipi a la cooperativa La Copa SCCL. En total, aquests dos estudis es van adjudicar per 6.960 euros i 2.900 euros, respectivament.