El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, va dir ahir que el Ministeri de Foment tindrà "seriosos problemes administratius" per relicitar el tram de la N-II que s'ha de desdoblar entre Maçanet de la Selva i Sils. Les paraules del conseller durant la ponència "Present i futur de la infraestructures de Girona" celebrada al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya van deixar entreveure que el tram trobarà moltes dificultats per tirar endavant i no es va atrevir a preveure una data d'inici. "Serà motiu de polèmica", va dir.

L'Estat va anunciar a finals de setembre que preveia posar "en pocs dies" a informació pública el nou projecte d'aquest tram de la futura autovia A-2 que ha d'arribar fins a la Jonquera. Les obres es van aturar ara farà un any quan una de les empreses va decidir abandonar el projecte argumentant un encariment de l'obra derivat per una modificació de traçat. Aquesta modificació és la que segons l'Estat hauria d'haver sortit fa un mes, la mateixa per a la qual el conseller augura un llarg procés administratiu.

Respecte al tram entre Sils i Caldes de Malavella, Nadal sí que es va atrevir a posar una data per a la nova licitació. Preveu que en sis mesos el projecte es torni a posar a licitació. Aquest tram guarda certes similituds amb el de Maçanet. En aquest cas, però, una de les empreses que formaven l'UTE va abandonar l'obra, ja que es va veure implicada en la trama del cas Gürtel. I, tal com va explicar el conseller, la segona empresa que es va quedar al capdavant es va veure incapacitada per tirar endavant el desdoblament d'aquest tram tota sola.

Tordera-Maçanet en dos anys

Finalment, respecte al tram entre Medinyà i Orriols, Nadal va recordar la informació del Diari de Girona que anunciava aquesta setmana que l'Estat havia aconseguit desancallar l'obra amb una nova licitació.

De fet, l'empresa que ha aconseguit l'adjudicació va estimar que l'obra podria començar abans del 2010. Una previsió que corrobora l'UTE encarregada d'executar l'obra. Aquest tram d'A-2 enllaçarà amb l'AP-7 en finalitzar la circumval·lació de l'àrea urbana de Girona.

Finalment, respecte al tram entre Tordera y Maçanet de la Selva, el conseller va dir que espera que Foment liciti l'obra en un període de dos anys.