Després de diferents converses mantingudes en els darrers dies i de reflexió obligada sobre el tema, demano distància i extrema reserva abans de col·locar una nova pilona a Lloret de Mar. De manera que, a l'espera que es defineixi un protocol de col·locació de pilones en determinats punts de la via pública, no se'n col·locarà cap més. Existint altres opcions al mercat, hem de treballar i aplicar-nos al màxim per disminuir el risc d'accident greu i amb resultat de mort. En la mateixa línia i objectiu també espero que es defineixi com s'ha de col·locar i de quin material hauria de ser el conjunt del mobiliari urbà.

A l'espera de totes aquestes conclusions, de moment s'estan retirant les pilones del C/ del Grau i del C/ Joan Baptista Lambert, carrers on fatídicament han perdut la vida dos joves de Lloret. No seran les úniques que es trauran. També està previst elaborar un inventari de les pilones retirades, col·locades i substituïdes per altres de fetes amb materials com el plàstic o el cautxú. La tendència general ha de ser menys pilones, les justes; i en els nous projectes d'urbanització valorar mesures alternatives.

La mort d'aquests dos joves i d'altres, en circumstàncies semblants, no poden quedar en l'oblit. Com a alcalde, em vaig presentar fa sis anys amb un paquet de propostes per millorar la gestió de la nostra vila i per millorar la vida de les persones que hi viuen. La pèrdua d'aquests joves és un cop irreparable. Tinguem o no tinguem tots la nostra hora marcada, els responsables de l'administració pública hem de fer els impossibles per vetllar per la vida dels nostres conciutadans.