El secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, va afirmar ahir que "no hi ha cap obstacle polític" en l'actualitat que pugui entorpir els projectes d'interconnexions energètiques, com la línia de molt alta tensió (MAT), i de transport, com el tren d'alta velocitat (TAV), entre Espanya i França. López Garrido, en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Nova Economia en un hotel madrileny, va reconèixer que durant els últims anys hi ha hagut "divergències i falta de comunicació" amb França, però va assegurar que els únics esculls que hi ha en aquests moments són de caràcter "tècnic" o pel rebuig d'alguns grups ecologistes.

"Anem avançant força en aquest camp, que no és fàcil", va dir el secretari d'Estat per a la Unió Europea, que ha qualificat d'"estratègiques" les connexions pirinenques a través del País Basc, Aragó i Catalunya.

No va donar detalls sobre els terminis de les interconnexions en marxa, si bé va puntualitzar que aquest assumpte serà una de les prioritats d'Espanya durant la seva presidència de la Unió Europea en el primer semestre de 2010.

Via lliure

Tanmateix, López Garrido va insistir que "no hi ha cap tipus d'obstacle polític" avui dia amb el país veí i que "la falta d'entesa" està superada.

Finalment va recordar que falta per decidir el traçat definitiu de la Travessia Central del Pirineu que unirà Aragó amb França, decisió que es prendrà a partir de les conclusions que redacti l'organisme constituït per analitzar aquesta infraestructura.