La reforma de l'auditori de Santa Coloma de Farners es troba aturada des de la primavera i la de la Casa de la Paraula, un dels altres projectes constructius de la població, també està parada gairebé des de fa prop d'un any. Ambdós edificis estam situats al nucli de la capital de la Selva i són equipaments culturals emblemàtics.

L'auditori, situat a tocar el Teatre Municipal, es va cremar el desembre de 2005, les obres es van adjudicar el 2006 i es van iniciar tard però en aquests moments "l'obra civil està feta, tan sols queda la coberta per fer" segons explica el regidor d'Urbanisme Josep Cullell (CiU). Aquest assegura que el que ha dut a paral·litzar l'obra durant aquest temps és "una decisió tècnica per dotar la instal·lació del màxim d'última tecnologia" que fa referència a so, llum, entre d'altres. Les flames, fa quatre anys van destruir totalment la platea, l'escenari, la sala de control i projeccions i el vestíbul.

La seva reforma està pressupostada en 1,6 milions d'euros i un fet que destaca Cullell és que els treballs en cap cas s'han aturat -tant de l'auditori com de la Casa de la Paraula "per tema de pressupost, encara no el tenim esgotat el de l'auditori", afegeix l'edil.

De fet, l'empresa que fa les obres, segons el regidor, pressiona l'equip de govern (CiU-PSC-ERC) de Santa Coloma de Farners perquè la desencalli però "considero que val més tenir-la aturada per dotar el màxim aquest auditori". En aquests moments, s'està estudiant entre tot l'equip tècnic la millor proposta per equipar aquesta sala. Davant d'això Cullell va explicar que espera que "abans d'un mes" es reiniciïn els treballs.

La casa-museu, en breu

Per altra banda, l'obra de la Casa de la Paraula, la futura casa-museu del municipi, que s'alça a Can Gironès, es troba també parada en concret, des de fa prop dun any. Aquesta perquè amb el pressupost d'1,2 milions previst per adequar la casa finalment no ha estat suficient per poder fer tot el previst. I és que inicialment no estava considerat l'enderroc de l'interior, però finalment pel mal estat de la finca, només se n'ha pogut conservar la façana i la volumetria i per tant, s' ha gastat tot el pressupost, explica Cullell. Per tot això, s'ha fet un nova estructura interna i reforçat l'edifici de dalt a baix.

Can Gironès té tres plantes, data de l'any 1904 i està catalogat com a Bé d'Interès Cultural. La previsió inicial era adequar la planta baixa i la primera per poder-hi fer la sala d'exposicions d'artistes locals. Ara, com diu Cullell s'està a l'espera dels diners, "que es trauran del romanent si cal" per posar el terra de l'edifici i col·locar-hi els mobles per adequar-lo.