Carles Bassaganya, director general d'Administració Local de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, va ser nomenat ahir al matí a Perpinyà com a nou secretari d'organització d'ERC, en substitució del que ocupava fins ara aquest càrrec, Jaume Sitjà.

Segons va explicar el mateix Bassaganya a Diari de Girona, el canvi respon a una petició expressada ara fa un pel mateix Jaume Sitjà, de voler deixar el càrrec per necessitat i motius personals; però que en cap cas s'hi havia de buscar al darrere algun tipus de "desavinença". Bassaganya va rebre la proposta la setmana passada i, després de valorar l'oferta, va decidir acceptar el nou càrrec, tasca que s'agafa amb "il·lusió" i "satisfacció".

El seu nomenament va dur-se a terme en una reunió del Consell Nacional d'ERC celebrada ahir al matí a Perpinyà, on el seu líder, Joan Puigcercós, va demanar a CiU i PSC "un canvi d'actitud" per modificar el seu sistema de finançament a favor de la regeneració política i la transparència". I va afegir que ambdós partits han d'estar disposats a introduir canvis. Una vegada més, Puigcercós va recordar que ERC no accepta donacions externes perquè "comportaria tenir hipoteques".

En aquest sentit, va puntualitzar que "cada vegada que un partit català condiciona les seves decicions a favor d'altres, no només fa un flac favor a la democràcia, sinó que també a Catalunya".