El PSC de les comarques gironines considera que els pressupostos de la Generalitat per al 2010, que enguany ascendeixen a 242,5 milions d'euros (un 39% ?menys que l'any passat), són "els millors possibles" tenint en compte l'actual situació de crisi econòmica. En aquest sentit, defensen que el Govern català manté les inversions en "àrees estratègiques" per a la recuperació econòmica com la logística i el turisme, mentre que també s'ha incrementat la despesa social.

La diputada Pia Bosch va destacar, entre altres, que s'han augmentat un 52% els recursos per a l'aplicació de la Llei de la Dependència i un 23% el pressupost destinat al foment de l'ocupació. Per això, va assegurar que la despesa social s'emporta el 54% del total del pressupost, la qual cosa significa un increment de l'1,2% respecte a aquest 2009.

A banda de l'àmbit social, Bosch també va destacar la voluntat del govern de reactivar l'activitat econòmica. Per això, va explicar que el pressupost en investigació i ?desenvolupament s'incrementarà un 21% i que s'aplicaran millores fiscals per a aquelles persones o empreses que vulguin invertir en empreses catalanes.

Pel que fa a les comarques gironines, Bosch no va voler xifrar el descens que han experimentat els pressupostos, però va assenyalar que les inversions ascendiran a 242,5 milions d'euros més les inversions no territorialitzables. La representant socialista va explicar que la inversió a Girona ha disminuït per l'actual crisi econòmica, que ha fet que la Generalitat disminueixi els seus ingressos, i perquè ja s'han acabat obres emblemàtiques com el nou edifici del Govern català a Girona.

El també diputat socialista José Antonio Donaire, per la seva banda, va explicar que la inversió de la Generalitat quedarà "esmicolada" per tot el territori, és a dir, que beneficiarà totes les poblacions, que es posarà especial èmfasi a impulsar activitats productives com el Logis Empordà o la Vall de Núria i que la despesa social s'accentuarà sobretot en Salut i l'Educació. També va destacar les inversions en abastament d'aigua i l'"esforç inversor" que es farà en carreteres.