La sala d'actes de Can Roscada es va omplir ahir amb una setantena de vilatants de Vilobí d'Onyar que esperaven el ple de renúncia al càrrec d'alcalde de Joan Busquets (CiU) i l'elecció de la primera alcaldessa de la història del municipi, Olga Guillem (CiU). Ambdós punts del plenari van transcórrer amb total normalitat i Joan Busquets es va acomiadar de la seva carrera política, que l'ha tingut durant sis anys al capdavant del consistori, fent balanç de les actuacions dutes a termes pel seu govern i va destacar que "s'ha millorat la qualitat de vida dels tres nuclis, dels quals podem gaudir".

Alhora va donar explicacions al poble sobre la notícia que va avançar Diari de Girona fa pocs dies de l'adjudicació provisional d'un contracte de menys de 200.000 euros a l'empresa ASSA, Hidràulica i Electricitat SL, de la qual és conseller. En concret, Busquets va detallar els passos pels quals havia passat l'expedient de la connexió d'aigua de Vilobí amb Salitja i va destacar que el 21 de juliol se'n va fer l'adjudicació provisional, que el 18 d'agost es va requerir documentació a l'empresa i que al final "es resolgué el contracte per incompareixença de l'adjudicatària", de la qual és conseller delegat.

I va afegir que "no ens enganyem, m'adono de la possibilitat d'incompatibilitat i això que havia aconseguit una rebaixa d'un 10% i una d'un 20% per millores, que representava un 30% de baixa del cost de sortida", va remarcar l'alcalde sortint. També va relatar que finalment es va optar per donar al següent licitador una audiència de 10 dies per si es podia igualar l'oferta i, finalment, a 21 d'octubre, "vam rebre una oferta igualant la del primer oferent" i que, finalment, s'adjudicà a aquesta.

Crítiques a la renúncia

Des de l'oposició, el cap del grup Tres Pobles -AM, Joan Miquel, va criticar que Busquets "abandoni el vaixell quan han anat durant sis anys les coses bé i ara, que vénen temps difícils, crec que hauria d'haver acabat el mandat". Ramon Rovira, portaveu d'Independents per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai- PM, l'altre grup de l'oposició, també va mostrar el desacord del seu grup envers la dimissió i va recriminar que "ara caldria acabar l'any i mig que li queda perquè ara als que queden els deixa el més díficil, fer coses amb molts menys ingressos; caldria que continués".

Els dos grups de l'oposició es van abstenir en la investidura de la nova alcaldessa, Olga Guillem, que fa sis anys que es dedica exclusivament a la política municipal i porta les àrees de Cultura, Educació i la segona tinença d'alcaldia, àrees que es modificaran quan s'aprovi el nou cartipàs, que està ultimant el consistori. Abans de ser batllessa era administrativa i també s'havia dedicat a l'estètica.

L'alcaldessa, després de rebre la vara de mans de Busquets, va prometre el seu càrrec i va assegurar que era "molt feliç de representar el municipi" i va destacar que "treballaré de valent amb humilitat i respecte". La plaça de regidor que deixa Busquets l'ocuparà la número vuit de CiU, Núria Casals.