El Consell Comarcal de la Selva i Càritas Diocesana de Girona han signat un conveni de col·laboració per la prestació de serveis d'assessorament jurídic en llei d'estrangeria. En el marc de l'acord, Càritas es compromet a destinar un professional per tal d'atendre les demandes d'informació i assessorament en la tramitació de documentació d'aquells nouvinguts que facin referència a la Llei d'estrangeria. Aquesta persona serà l'encarregada d'oferir un servei d'atenció directa durant dues hores setmanals a Sant Hilari Sacalm, Anglès i Sils.

D'altra banda, per poder atendre els nouvinguts també es preveuen la realització de tres xerrades sobre la Llei d'estrangeria als municipis que el Pla comarcal de ciutadania i Immigració defineixi, facilitar la participació de voluntaris en tasques de suport i difusió del servei, a través de les parròquies, facilitar la participació d'alumnes en pràctiques, entre d'altres.

Es tracta d'un conveni per un any però que es podria prorrogar pel període de dos anys fins a un màxim de quatre anys prèvia ratificació entre les parts. L'acte de signatura de l'acord el van escenificar dilluns el president del Consell Comarcal, Jordi Gironès i el director de Càritas Diocesana de Girona, mossèn Narcís Ponsatí.