L'empresa Clece SA, participada majoritàriament per l'empresa ACS Servicios y Concesiones al capdavant de la qual hi ha el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, gestiona tres llars municipals de Blanes i fa tres anys que té congelats els sous de les 17 educadores i auxiliars que hi treballen. L'any 2007 el govern (CiU, PDB, PP) va adjudicar a la mercantil la gestió de les bressoles de Ca la Guidó, la Plantera i Can Borell amb la possibilitat de prorrogar el contracte cinc anys més. El grup d'EUiA s'ha fet ressò de la problemàtica i presentarà una moció en el proper ple sol·licitant al govern que l'empresa solucioni el conflicte amb els treballadors o en cas contrari no se li ampliï el contracte.

La delegada sindical de CCOO, Kenia Caballero, explica que malgrat que l'empresa rep la pujada de l'assignació segons l'IPC aquesta no reverteix en les treballadores. Si bé és cert que any rere any el salari base se'ls incrementa, el complement de qualitat se'ls rebaixa en la mateixa proporció de manera que el sou es manté invariable en menys de 1.000 euros.

Arran de denunciar aquest fet a la revista local Actual el grup d'EUiA es va posar en contacte amb el col·lectiu afectat per tractar de mitjançar amb l'Ajuntament. És per aquesta raó que presentarà la moció en el proper plenari. La proposició condiciona la prórroga del contracte amb Clece que la mercantil pagui a les empleades "una pujada anual del sou brut equivalent en la mateixa proporció que augmenti l'assignació de l'empresa", que apliqui aquesta mesura amb caràcter retroactiu i que estableixi una pujada percentual del sou net a tota la plantilla sense acomiadar ningú.

El regidor federalista Paco Martínez considera que l'Ajuntament no pot donar l'esquena a aquesta situació tenint en compte que es tracta d'una "empresa privada que està gestionant un servei públic".

A la llar de Ca la Guidó hi ha dues empleades amb aquesta situació, 8 a Can Borell i 7 a la Plantera.