Els ajuntaments rebutgen la responsabilitat i el cost d'organitzar activitats lúdiques per a les vacances escolars de febrer, que el Departament d'Educació ha inclòs en el nou calendari escolar. La Conselleria traspassa aquesta funció als consistoris i a les associacions de mares i pares d'alumnes, donant-los l'opció de sol·licitar una subvenció. La idea, però, no ha agradat ni als uns ni als altres.

El president de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC), Salvador Esteve, va recordar que tant la seva entitat com la Federació de Municipis de Catalunya ja han "advertit el Govern" que no acceptaran "cap més servei a fer". Esteve no va qüestionar la modificació del calendari escolar però va explicar que, "en la situació econòmica actual dels ajuntaments, estem estudiant retornar competències que no ens toquen i que no se'ns rescabalen des de l'Administració". Respecte a la subvenció a la qual es poden acollir, va dir que "paguen una part del cost però l'altra, que acostuma a ser la més grossa, la paguem nosaltres".

Concentracions de protesta

Els sindicats presents a la mesa de negociació amb Educació sobre el calendari també han formalitzat el seu rebuig a la proposta i han anunciat concentracions de protesta: el 2 de desembre a Barcelona i el 10 a les diferents direccions territorials. A més, ahir van acordar informar del seu posicionament els claustres dels centres i les famílies; a més d'emplaçar Educació a fer "una veritable negociació". Els sindicats denuncien que no s'han tingut en compte recomanacions del Consell Escolar com la de mantenir la jornada intensiva al juny.