L'informe de l'Ajuntament de Vidreres en relació amb l'expedient obert al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Jordi Pruneda (EpV-ICV), per haver adjudicat tres informes mediambientals a la cooperariva La Copa SCCL quan ell era el president del Consell Rector d'aquesta empresa no ha detectat cap incompatibilitat. El document ho argumenta indicant que "el regidor no és físicament ni contractista ni subcontractista de cap contracte finançat totalment o parcialment per l'Ajuntament" i que "l'adjudicació dels treballs es va fer a La Copa SCCL i no al regidor com a persona física". L'expedient també assenyala que "el regidor, tot i ser soci de La Copa SCCL, no n'és l'administrador ni es troba en cap de les situacions" que segons la normativa serveixi per observar "incompatibilitat-prohibició per part del regidor".

L'Ajuntament va decidir obrir un expedient arran de la possible incompatibilitat del regidor a l'hora de contractar diferents estudis a La Copa SCCL, una cooperativa que ell mateix va presidir quan va fer algun dels contractes.

El contracte més elevat correspon a la redacció d'un pla municipal de gestió de residus. Es va adjudicar el 16 d'octubre de 2007, quan Jordi Pruneda era el president del Consell Rector de l'adjudicatària, segons consta al llibre d'inscripció de Societats Cooperatives. Abans de l'adjudicació es van demanar pressupostos a altres empreses, però la proposta que va convèncer era la de La Copa. Segons l'informe, no va informar la Junta de Govern de la relació que ell tenia amb la cooperativa. No obstant això, sí que va consultar el secretari de la corporació, qui li va validar el contracte. No seria fins a una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007 quan es decidiria fer un relleu i Pruneda deixaria la presidència de la Copa. El certificat de l'acte d'aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008. Al registre va quedar validat el relleu el 13 de març de 2008. En aquella adjudicació, també es va encarregar a La Copa SCCL la redacció d'un plec de prescripcions tècnica per a la recollida de residus, per valor de 2.700 euros. Tot i això, el 18 novembre de l'any passsat es va anul·lar l'adjudicació i a instància del mateix regidor de Medi Ambient es va decidir encarregar a una altra empresa, que segons l'informe està representada per Joan Gaya. L'alcaldessa, Ruth Rossique (PSC), va votar contra el canvi.

Obviar la Junta de Govern

L'informe també posa de manifest que Pruneda va decidir fer dues adjudicacions prescindint de la Junta de Govern. En un cas, el 18 de febrer de l'any 2008, es van pagar a la cooperativa 696 euros per la redacció d'un plec de condicions tècnico-administratives particulars per a la concessió d'una instal·lació solar fotovoltaica connectada en xarxa a equipaments municipals de Vidreres. L'informe diu que "aquest plec de condicions no va ser encarregat ni aprovat per la Junta de Govern Local i el va encarregar el senyor Pruneda directament a La Copa". El text assenyala també que "no s'ha fet cap actuació en aquest plec" i que es desconeix "si l'equip de govern coneixia aquest projecte i aquest encàrrec". En l'altre cas, el 8 de juliol del 2008, l'Ajuntament de Vidreres va pagar a La Copa SCCL 626 euros per a la redacció d'una sol·licitud de subvenció per implantar la fracció orgànica al municipi. No se sap quan es va encarregar. Els honoraris, segons assenyala l'informe, "no han estat encarregats per la Junta de Govern Local, sinó directament pel regidor i aquesta sol·licitud no es va poder portar a tramitar perquè no hi havia consignació pressupostària per portar a terme la implantació de la fracció orgànica".