El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va demanar ahir que el turisme familiar d'esquí augmenti del 5% actual fins al 50% durant la Setmana Blanca de febrer que estableix el nou calendari escolar. Aquest és el nou període de vacances que proposa el Departament en la seva ordre per al nou calendari escolar.

En la clausura de la primera promoció de graduats d'esquí alpí i surf de neu, el conseller va traslladar al sector la responsabilitat d'augmentar l'oferta i assumir la demanda de les famílies. Amb això, Maragall va apuntar que en l'actualitat el 5% de les escoles catalanes realitzen activitats de Setmana Blanca -entesa com a setmana d'oci a la neu- i va manifestar el seu desig que aquesta proporció superi el 50% a Catalunya. "Hem de multiplicar-lo molt -el percentatge-", va remarcar el polític.

Missatge a les famílies

Ernest Maragall va reconèixer que "els pares i mares ara estan inquiets, legítimament inquiets; ja que els hem de dir que obrirem escoles, tantes com puguem, perquè puguin anar-hi no a fer classes, sinó a participar en activitats ben diverses, de tot ordre". "Però -va afegir el conseller- també amb una altra dimensió, ho hem de fer explorant i aprofundint en totes les possibilitats que ens dóna el país en l'àmbit del turisme i en el terreny de l'esport, molt especialment en els esports d'hivern". Maragall va assegurar que "treballarem en això i ho organitzarem perquè sigui possible i tingui sentit".

El conseller d'Educació va presidir ahir al matí la clausura del curs dels cicles formatius de grau superior d'esquí alpí i surf de neu que imparteix l'institut de la Pobla de Segur. És el primer cop que 21 estudiants es graduen en aquestes especialitats en un centre públic del Departament d'Educació, com també són els primers titulats de tot l'Estat que han cursat aquests ensenyaments en un centre públic.