Els ajuntaments de Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva es troben en peu de guerra després de tenir les obres de desdoblament de la N-II aturades des de fa mesos. En concret, el tram que transcorre entre Caldes de Malavella i Sils ho està des de fa mig any i el que va de Sils fins a Maçanet de la Selva ho està des de fa un any i dos mesos.

Per demostrar el seu malestar, els tres pobles han decidit plantar cara a l'Estat i des dels tres consistoris han elaborat una moció on reclamen que es desencalli aquesta infraestructura viària que recorre els tres municipis selvatans i titllen l'actual traçat amb els treballs aturats com el "d'una carretera comarcal".

Aquesta moció ha sorgit de l'Ajuntament de Caldes de Malavella a petició de tots els grups que el conformen (PIC, CIU, ERC, PSC i ICV) i ja l'ha ratificat aquesta setmana en ple per unanimitat i, en els propers dies, ho faran els de Maçanet de la Selva i Sils, tal com van confirmar-ho els dos alcaldes, Alfons Soms (PSC) i Martí Nogué (IdS), fent les adaptacions necessàries del text a cadascun dels municipis.

El que exigeixen els tres pobles és en concret al Ministeri de Foment que actuï amb urgència i que un cop reiniciï les obres "s'intensifiqui el ritme d'execució, es fixin uns terminis breus i inajornables per a la finalització de les obres" i que, mentre això no passi, es realitzi manteniment a la via, així com garantir la seguretat en tots els trams. Paral·lelament, també reclamen al Parlament de Catalunya i als diputats gironins del Congrés dels Diputats que "vetllin per la ràpida planificació i excecució dels diversos trams" i finalment, al Servei Català de Trànsit, que reguli el trànsit "en les hores de màxima afluència de vehicles per evitar els riscos i les molèsties causades per la gran afluència de vehicles i el malestat dels accessos".

Reunió ajornada

Aquesta setmana l'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), i el de Sils, Martí Nogué (IdS), havien de reunir-se amb el subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, però finalment, la reunió sense saber-ne els motius s'ha ajornat per d'aquí a un parell de setmanes.

El fet és que aquest canvi de data ha deixat sorpresos ambdós batlles i, de fet, ahir es preguntaven si no és que en dues setmanes s'esperen notícies referents a la futura A-2 i, per això, se'ls ha canviat el dia. A la reunió prevista el que reclamaran són dates concretes d'execució i no aproximades com fins ara.