La construcció d'aparcaments subterranis prop de la costa provoca la salinització dels aqüífers i pot produir moviments i esquerdes als edificis pròxims, segons indica un estudi dels geòlegs del Geocamb de la Universitat de Girona realitzat a Calonge.

En declaracions a Catalunya Ràdio el director de Geocamb, David Brusi, va explicar que, en les investigacions, el bombament d'aigua dolça "generava intrusió salina, per tant, la salinització d'alguns pous; i també problemes que poden comportar la inestabilitat d'edificis veïns, perquè es perd aquesta aigua que també era en el subsòl".

Per Brusi aquests estudis són recomanables per minimitzar l'impacte de les obres en la franja litoral, perquè és un problema "generalitzable" a altres municipis, en ser força "habitual que en construir plantes subterrànies en l'àmbit psicomètric hi hagi aigües subterrànies que calgui bombar".

Arran de l'estudi, l'Ajuntament de Calonge ha pogut delimitar les zones sensibles on es descarta fer aparcaments subterranis de més d'una planta per garantir la qualitat de les aigües freàtiques i evitar problemes d'estabilitat als edificis veïns. Per fer-lo, va establir una moratòria de llicències a Sant Antoni.