El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit un recurs interposat pel PSC de Tossa contra cinc resolucions de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques que estan vinculades al pla de millora urbana del Pelegrí, afecten diversos regidors de forma directa i tenen a veure amb l'aprovació definitiva del pla general de la població.

La portaveu dels socialistes tossencs, Pilar Mundet, manifesta que el recurs presentat es deu al fet que l'actual govern (CiU) "ha volgut des del principi eliminar el pla de millora urbana del Pelegrí" per suprimir les càrregues econòmiques que suposaria als propietaris de la zona treure benefici dels seus terrenys. De fet, Mundet acusa CiU de voler modificar el pla general per "interessos partidistes" i exposa, a tall d'exemple, com la regidora de Turisme, Maria Teresa Moré (CiU), va presentar un recurs d'alçada contra el pla general per substituir tant la delimitació del pla de millora urbana del Pelegrí com les dades d'aprofitament urbanístic.

Diversos familiars de l'actual regidora d'Urbanisme, Assumpta Margentas (CiU), també van presentar el mateix recurs d'alçada que Moré.

Mundet assegura que més de la meitat de les al·legacions contra aquest pla de millora "pertanyen a gent vinculada als membres del govern i amics" i afirma que el germà de l'alcaldessa, Imma Colom (CiU), és l'advocat que ha redactat la major part d'aquests recursos.

Els socialistes asseguren que el govern està modificant de forma "encoberta i interessada" el pla general que es va aprovar durant l'anterior mandat i que ha estat objecte de disputa entre les diferents formacions del consistori.